eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Furcsa szabály nehezítheti meg a magyarok dolgát a hoki vb-n

A magyar jégkorong-válogatott az alsóházban folytatja szereplését a svájci világbajnokságon, miután mindhárom csoportmeccsét elveszítette. Az alsó ágra kerültek a németek is, akik egy furcsa szabálynak köszönhetően nem eshetnek ki, vagyis megtörténhet az is, hogy a csoportmásodik is búcsúzik. Pat Cortina szövetségi kapitány azt mondta: eddig bebizonyították, hogy nem véletlenül kerültek fel a legjobbak közé, mostantól pedig azt kell bizonyítani, méltóak ahhoz, hogy ott is maradjanak.

A magyar jégkorong-válogatott remekül helytállva, a jóval esélyesebb szlovákokat és fehéroroszokat is megszorongatva lett végül negyedik csoportjában, így az alsóházban folytatja a svájci vb-n. A leendő ellenfelek közül egyelőre csak Németország ismert, amely 2-1-re kikapott a franciáktól kedden este.

Mivel a németek rendezik a jövő évi A csoportos világbajnokságot, így nem eshetnek ki, vagyis a négy csapatból rajtuk kívül csak egy maradhat bent. Még az is előfordulhat, hogy a csoportot második helyen záró együttes - összesítésben a 14. - is búcsúzik, ha a németek mögöttük zárnak.

A magyar és a német csapat mellett a lett vagy az osztrák, illetve a dán vagy a norvég együttes kerülhet az alsó ágra. Az osztrák-lett párharc vesztesével pénteken 16:15-kor, a norvég-dán csata vesztesével pedig vasárnap 12:15-kor találkozik a magyar válogatott Zürichben. Hétfőn 12:15-kor a németek lesznek az ellenfelek Bernben.

"Mostantól új torna kezdődik a számunkra, ami eddig történt, az jól szolgálta a felkészülést a kiesés elleni harcra. Azt a riválisok is elismerik, hogy rengeteget fejlődtünk. Eddig bebizonyítottuk, hogy nem véletlenül kerültünk ide. Mostantól pedig azt kell bizonyítani, méltóak vagyunk ahhoz, hogy itt is maradjunk" - emelte ki Pat Cortina szövetségi kapitány, aki elégedett az eddigi teljesítménnyel. Hozzátette: egyre többször vezet olyan támadásokat együttese, amelyeket a világ élvonalához tartozók tudnak.

"Húzzunk egy vonalat. Változatlanul olyan csapatokkal fogunk találkozni, akik papíron jobbak nálunk, de nem annyival, mint az első három ellenfél. Eddig meccsenként öt-tíz perc kellett, hogy felvegyük az A csoportos szint ritmusát, most már ilyen előnyt nem adhatunk. Ráadásul akikkel találkozni fogunk, bárki is lesz az, biztosan jól ismerjük" - mondta a remekül védő Szuper Levente.

"Nem örülök neki, hogy a németekkel kell játszani, de legalább az utolsó meccset vívjuk velük, és addigra sok minden eldől. A franciák most éppen annyival voltak jobbak, hogy van A csoportos rutinjuk, míg nekünk ez nincs meg, és így kaphattunk ki a szlovákoktól és a beloruszoktól" - mondta Ladányi Balázs.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×