eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ez a realitás: tisztességes helytállás ellenére súlyos vereség Kanadától

Súlyos vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott második világbajnoki mérkőzésén a világranglistát vezető kanadai válogatottól. A juharlevelesek 9-0-ra győztek. A második vereség után is maradt esélye Pat Cortina válogatottjának a középdöntőbe jutásra, de ehhez kedden le kellene győzni a vasárnap este a szlovákokat büntetőpárbajban legyőző fehéroroszokat.

A magyar csapat jól kezdett, 5:18-ig kihúzta gól nélkül. Ám ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy bárki megláthassa, a kanadaiak még a 2002-es világbajnok szlovák válogatotthoz képest is más nagyságrendet képviselnek. A játék minden elemében lényegesen felülmúlták a vb-újonc magyarokat - akik, talán fura paradoxon, de nem keltettek csalódást. Hősiesen küzdöttek.

A 6. percben St. Louis kezdte meg a gólgyártást, majd a 11. percben Weber lőtte a másodikat. A 13. percben kétszer is Szuper Levente hálójába került a pakk: előbb Roy, majd Neal lőtt gólt. Az első harmadban négyszer lőttek kapura a magyarok, tizenhétszer a kanadaiak. A szlovákok ellen 90 százalék fölött teljesítő Szuper Levente most 76,47-re teljesített, Chris Mason természetesen száz százalékkal védett.

A második harmad számunkra legszomorúbb eseménye Benk András kulcscsonttörése volt. Az Alba Volán csatára természetesen nem játszhat a további találkozókon. "Merénylőjét", az őt egyszerűen levadászó Scottie Upshallt végleg kiállították a bírók.

A második harmadban mindössze két gólt kapott Szuper Levente, az elsőt, emberhátrányból a kanadaiak közül St. Louis lőtt gólt, majd Weber is meglőtte a második gólját. 0-6-nál Pat Cortina lecserélte első számú kapusát, aki 24-ből 18 lövést fogott meg, 75 százalékkal korcsolyázott le. Hetényi Zoltán állt a helyére.

A harmadik harmadban Fischer, majd a már a harmadik góljáig jutott St. Louis, aztán Spezza lőtt gólt. Kanada már 9-0-ra vezetett, de nem ez volt az igazi csoda, ekkora különbség tényleg van a két csapat között. Az igazi szenzációt a magyar szurkolótábor, a Zürichben euforikus hangulatban a játékosainkat űző-hajtó publikum jelentette. Pihenő nélkül éltették a magyar játékosokat, "Ti vagytok a legnagyobbak!" kiáltásokkal elismerve például a tisztességes helytállást. S micsoda ünneplés lett volna, ha Vas Márton az 57. percben beüti a Peterdi Imre által kreált helyzetet.

A magyar válogatott kedden Fehéroroszország ellen játssza a következő meccsét. Ha győz, a középdöntőbe kerül, ha nem, a 13-16. helyért folytatja.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×