eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A legpocsékabb tizenegyesek - videókkal

Sokak szerint Dimitar Berbatov vasárnapi, az FA-kupa elődöntőjében lőtt tizenegyese minden idők egyik legrosszabb büntetője. A Manchester United bolgár csatára erőtlen és középre tartó lövését Tim Howard könnyedén védte. A Daily Mail összeállítást készített minden idők legrosszabb tizenegyeseiről.

Szakértők szerint a nagy erő és a jó helyezés a sikeres tizenegyes titka. Az összeállítás első helyén lévő brazil William egyik kritériumnak sem tudott megfelelni. A játékos a Copa Sudamericana döntőjében olyan gyengén lőtte el a labdát, hogy a jobbra vetődő kapusnak volt ideje visszanyúlni a másik irányba, és megfogni a labdát. Csapata 4-2-re nyerte a párbajt.


Az angol alsóbb osztályú Lancaster City labdarúgója, Peter Devine a Whitley Bay elleni meccsen "eltörte" a büntetőpontra letett labdát, miután a nekifutás közben megbotlott. A kapusnak nem is kellett védeni, ugyanis a labda nem gurult el addig. A futballista kicsit meg is sérült az emlékezetes büntető során.



Trükkös tizenegyessel próbálkozott az Arsenal két korábbi sztárja, Thierry Henry és Robert Pires a Manchester City elleni bajnokin, ám elképzelésük csődöt mondott. A két francia megpróbálta lemásolni Johan Cruyff legendás büntetőjét: a holland kiválóság az 1982-ban szezonban az Ajax egyik meccsét lepasszolta a tizenegyespontra letett labdát.



Ami sikerült Cruyffnak, az nem jött össze az Arsenal játékosainak, ugyanis a játékvezető az ellenfél javára ítélt szabadrúgást, mondván, Pires kétszer ért a labdába. Henryék bátran, 1-0-s vezetésnél kísérleteztek a trükkel, és végül meg is nyerték a meccset.



David Beckham sok fontos büntetőt értékesített mér karrierje során, de több emlékezetes hiba is a nevéhez kapcsolódik. Az angol középpályás a 2004-es Eb-n a portugálok elleni negyeddöntőben lőtte az égbe a tizenegyest.



Hasonló módon hagyta ki a büntetőt Roberto Baggio az 1994-es vb-döntőben, aminek köszönhetően a brazil együttes diadalmaskodott.



Dimitar Berbatov büntetője után a manchesteri szurkolók élesen bírálták a tavaly nyáron 30 millió fontért szerződtetett csatárt, de menedzsere, Sir Alex Ferguson a védelmére sietett. "Mindenki azt hiszi, hogy egy ekkora összegért vett játékostól elvárható, hogy belője a büntetőt, de ez nem ilyen egyszerű. Õ is csalódott volt a hiba után" - mondta a skót edző.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×