eur:
404.23
usd:
373.88
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Dupla rossz a milanosoknak: az Inter nyert, a Milan pontot vesztett az utolsó percben

Az AC Milan bár a hajrában Ronaldinho góljával megszerezte a vezetést, végül csak egy pontot vitt el Leccéből. Az Inter az utolsó percben szerzett góllal nyert, vezeti a tabellát, Mourinhót mégis kritizálják. Spanyolország számol: ötven éve nem volt ilyen gólerős csapat tíz forduló után, mint a mostani Barcelona.

Nagyon fontos mérkőzést nyert meg az Arsenal, a vereség ellenben kifejezetten rosszul jött a Manchester Unitednek. A bajnok a Big Fourba tartozó három ellenfele ellen már lejátszotta három mérkőzését ősszel, s ezeken mindössze egy pontot szerzett. (Döntetlen a Chelsea ellen, vereség a Liverpooltól, s most az Arsenaltól.)

Az Ágyúsok temérdek rossz előjellel készültek a találkozóra, Van Persie, Adebeyor, Rosicky, Eduardo és Eboué is hiányzott a csapatból. Ám mindez nem gátolta meg a csapatot a győzelemben, véget vetve a rossz, három nyeretlen mérkőzésből álló rossz sorozatnak.

Jól játszott William Gallas és Cesc Fabregas is, de a csapat és a mezőny legjobbja a francia Samir Nasri volt, aki angliai pályafutása során most játszott a legjobban, s most először szerzett két gólt. A United több helyzetet is kidolgozott, de ezek egy kivételével kimaradtak. A bajnok gólját a brazil Rafael szerezte, akinek ez volt az első gólja Angliában. (Ezúttal is megcsillantott rúgótechnikáját látva biztosra vehetjük: de nem az utolsó.)

Simán nyert a Liverpool, Robbie Keane végre úgy futballozott, ahogyan remélték tőle, amikor leszerződtették. Két góljával tulajdonképpen ő döntötte el a mérkőzést - ezek voltak az első bajnoki góljai új klubjában. A Vörösök harmadik találatát Árbeloa szerezte. Hatmérkőzéses kihagyás után újra játszott Fernando Torres, igaz, csak szűk húsz percet, a hajrában.

Nicolas Anelka kétségtelenül a Chelsea első számú csatára 2008 őszén. A francia támadó ezúttal két gólt szerzett, így köszöntve a születésnapján Luiz Felipe Scolarit. A Chelsea az esős első félidőben csak azért nem került egygólosnál nagyobb előnybe, mert Paul Robinson, a korábbi válogatott kapus nagyszerűen védett. Anelka egyébként tíz góllal vezeti a Premier League góllövőlistáját.

Újra nyert a Fulham, mégpedig a forduló záró mérkőzésén, a Newcastle ellen. Gera Zoltán 63 percet töltött a pályán. Kikapott ellenben Halmosi Péter csapata a Hull City és Fülöp Márton Sunderlandje. A kapus végigvédte a meccset, Halmosi viszont ezúttal nem játszott.

Anglia, 12. forduló

Arsenal-Manchester United 2-1
Wigan-Stoke City 0-0
West Ham United-Everton 1-3
Hull City-Bolton 0-1
Sunderland-Portsmouth 1-2
Liverpool-West Bromwich 3-0
Blackburn-Chelsea 0-2
Aston Villa-Middlesbrough 1-2
Manchester City-Tottenham 1-2
Fulham-Newcastle United 2-1
Az élcsoport:A 1. Chelsea 29, 2. Liverpool 29, 3. Arsenal 23, 4. Man United 21 (11)A Real Madrid (még szombaton) fordulatos mérkőzésen győzte le a Málagát. A vendégek három gólt szereztek a Bernabéuban, mégsem tudtak gólt szerezni. Elsősorban azért, mert Pipita, azaz Gonzalo Higuaín ihletett formában futballozott, pályafutása során először négy gólt szerzett bajnoki mérkőzésen. Gólerős játéka a legjobbkor jött a Madridnak, mert a királyi klub december végéig nem számíthat a térdsérülése miatt a sorból kidőlt Ruud van Nistelrooyra.

Sergio Ramos ezúttal is piros lapot kapott, de szinte minden a kérdésről véleményt formáló spanyol lap egyetért abban, hogy túl szigorú volt az ezzel kapcsolatos játékvezetői ítélet. Mindazonáltal egyre inkább forr a jobbhátvéd körül a levegő, elképzelhető, hogy a Madrid eladja a januári átigazolási időszakban. Ezúttal (sem) játszott jól egyébként a Real védelme, Cannavaro, például, a Juve és a Málaga ellen is csak árnyéka volt igazi önmagának.

A Barcelona továbbra is szenzációs góllövő formában van. Az elmúlt három fordulóban 17 gólt szerzett (hatot az Atlético és a Valladolid, közte ötöt az Almería ellen), az első tíz forduló után 34 gólnál jár. A 3,4-es meccsenkénti átlag jobb a bajnokság ezen szakaszában, mint ahogy a Real Madrid állt 1989 őszén, a máig rekordot jelentő, 107 gólos idényében, s jobb a Barca 102 gólos, 1996-1997-es idényének teljesítményénél. Előbbiben John Toshack csapata 25, utóbbiban Bobby Robson Ronaldo köré épített csapata 33 gólnál tartott.

Az első tíz fordulóban 34 gólig ezt megelőzően legutóbb 1959 őszén jutott egy csapat, Di Stefano és Puskás Real Madridja. Remény a királyi klubnak: előfordult már, hogy egy csapat még 34-nél is több gólt szerzett az első tíz fordulóban, mégsem lett bajnok. A Madrid járt így 1958-59-ben, amikor is aztán a Barcelona (Kubalával, Kocsissal, Cziborral) lett a bajnok. A Valladolid ellen Samuel Eto'o volt a nap hőse, aki, Higuaínhoz hasonlóan, négy gólt is szerzett.

Az Atléticónak szerencséje volt: gól nélküli döntetlent játszott Pamplonában, az Osasuna, Portillo révén büntetőt hibázott. A Villarreal Rossi és Llorente góljával nyert. Sevillában Freddy Kanouté lőtt egy gólt, aztán kihagyott egy büntetőt.

Spanyolország, 10. forduló
Real Madrid-Málaga 4-3
Barcelona-Valladolid 6-0
Villarreal-Almería 2-1
Osasuna-Atlético Madrid 0-0
Racing-Sporting 1-0
Deportivo-Espanyol 1-0
RCD Mallorca-Athletic Bilbao 3-3
Numancia-Betis 2-4
Sevilla-Recreativo 1-0
Getafe-Valencia 0-3
Az élcsoport: 1. Barcelona 25, 2. Villarreal 24, 3. Real Madrid 23, 4. Valencia 23
Olaszországban egy percen múlt, hogy Francesco Totti nem tudta győzelemmel ünnepelni 400. Serie A-s mérkőzését. A minden találkozóját az AS Roma színeiben játszó Capitano a 67. percben vezetéshez juttatta a Farkasokat Bolognában, ám a 91. percben, a brazil Cicinho egy jobb oldali beadást menteni igyekezve, a saját kapujába fejelte a labdát. Szinisa Mihajlovics így legalább döntetlennel mutatkozott be a Bologna kispadján.

A Roma először szerzett ebben a szezonban pontot idegenbeli bajnokin, de aligha boldogok tőle a hívei. A csapat 30 esztendeje nem kezdte ilyen rosszul az idényt, mindössze egyetlen ponttal és egyetlen helyezéssel áll a már kiesőhelyen szégyenkező Bologna előtt.

A Juventus viszonylag simán nyert Veronában a Chievo ellen, a 34. születésnapját ünneplő Alessandro Del Piero ismét szabadrúgásgólt szerzett, a második találatot pedig Iaquinta jegyzi. Del Piero 377. bajnoki meccsét játszotta a Serie A-ban (és a Juventusban), utolérte a klubrekordot tartó Gaetano Scireát. A Fiorentina is újra nyert, már nem is meglepetés, hogy Alberto Gilardino a kapuba talált. Ám a világbajnok csatár még így sem vezeti a góllövőlistát, mert a Genoa triplázó argentinja, Diego Milito eléje került.

Az Internek ritka szerencséje van: akárcsak egy héttel korábban, most is a 90. percben szerezte meg a győztes gólt. (Az Udinesének ez volt mindössze a második veresége a bajnoki idényben.) Ezúttal Julio Cruz szerezte meg a "plusz két" pontot hozó találatot. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón kitört a botrány: José Mourinho egyszerűen otthagyta a Mancini-korszak szép játékát visszasíró újságírókat. Ráadásul mutogatott az őt bíráló szurkolóknak, igaz aztán kivágta magát, mondván, a tribünön ülő egykori játékosának, Costinhának szólt a mozdulat, aki állandóan kiabált neki. Ahhoz képest, hogy az Inter vezeti a bajnokságot...

A Milan rengeteg helyzetet kidolgozott Leccében, a forduló záró mérkőzésén, de egy kivételével mindegyiket kihagyta. Ám a 79. percben Pato beadásából Ronaldinho gólt szerzett, úgy tűnt, a Barcelonától érkezett klasszis nyolc nap alatt harmadszor is győzelemhez segíti a csapatot. A Lecce ellenben a 93. percben, Esposíto fejesével, ki tudott egyenlíteni.

Olaszország, 11. forduló
Torino-Palermo 1-0
Bologna-AS Roma 1-1
Inter-Udinese 1-0
Napoli-Sampdoria 2-0
Lazio-Siena 3-0
Chievo-Juventus 0-2
Fiorentina-Atalanta 2-1
Genoa-Reggina 4-0
Catania-Cagliari 2-1
Lecce-Milan 1-1
Az élcsoport: 1. Inter 24, 2. Napoli és Milan 23-23, 4. Lazio 22

4

vasárnap késő délutánig nem ment jól a magyarok csapatainak. Ám aztán a Hertha, a Liverpooltól kölcsönvett Voronin találatával, legyőzte a forduló előtt még listavezető Hoffenheimet. Dárdai Pál végigjátszotta a mérkőzést a győztes oldalán, Löw Zsolt nem játszott a vesztesek között.

A Leverkusen könnyű győzelmet engedett ki a kezéből, de így is a bajnoki tabella élére ugrott. Egyre jobban áll a Bayern München is, a bajnok az előző idényt idézte azzal, hogy Luca Toni és Franck Ribéry egy-egy góljával rangadót nyert.

Németország, 12. forduló
1. FC Köln-Hannover 2-1
Karlsruhe-Bayer Leverkusen 3-3
Hamburg-Dortmund 2-1
Bochum-Werder Bremen 0-0
Wolfsburg-Energie Cotbus 3-0
Bielefeld-Mönchengladbach 0-2
Hertha BSC-Hoffenheim 1-0
Schalke-Bayern München 1-2
Frankfurt-Stuttgart 2-2
Az élcsoport: 1. Leverkusen 25, 2. Hoffenheim 25, 3. Bayern 24.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×