eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Talmácsi harmadik lett a Japán Nagydíjon

Talmácsi Gábor bravúros versenyzéssel a harmadik helyen végzett Motegiben, a gyorsasági motoros világbajnokság Japán Nagydíján, a 125 köbcentis kategóriában. A versenyt a német Stefan Bradl nyerte meg, aki ezzel a negyedik helyre taszította Talmácsit a világbajnoki pontversenyben. Második a világbajnokság immár legnagyobb esélyese, az összesítésben már 36 ponttal vezető Mike Di Meglio lett.

Még mondja valaki, hogy nem képes csodákra az orvostudomány! Talmácsi Gábor pénteken megkapta az engedélyt a Moto GP orvosától, így rajthoz állhatott a Japán Nagydíjon. A szabadedzésen, az esőben, ismét bukott, a könyökét több öltéssel össze kellett varrni. Nagyon fájt az Amerikában eltört csuklója is - jó a rosszban, hogy emiatt a könyökfájással nem is tudott foglalkozni.

Így is akadt egy nagyon jól sikerült köre, amivel a nyolcadik legjobb időt motorozta. Fájdalmai miatt azonban fontolgatta, kihagyja a szombati edzést, s más csillapítókat kér az orvosától. Szombaton aztán mégis motorra szállt, s az ötödik idővel kvalifikálta magát a versenyre.

A vasárnap hajnali versenyen, száraz pályán, már az első kanyarnál feljött a második helyre, sőt hamarosan az élre robogott. Akkor a német Stefan Bradllal és az Indianapolisban győztes Nicolas Terollal vívott nagy csatát a minél jobb helyezésért, a világbajnoki cím első számú esélyese, a francia Mike Di Meglio az ötödik helyen követte őket.

Féltávra kialakult a végső sorrend, igaz, nem "véglegesen". Bradl mögé feljött Di Meglio, Talmácsi pedig a harmadik helyen motorozott. Di Meglio aztán megelőzte a jócskán visszacsúszó németet. Talma a nyomában tudott maradni. Közben sikerrel visszaverte a spanyol Joan Olive támadását.

Bradl gyorsan összeszedte magát, s bravúros motorozással visszavette a vezetést. Mi több: megnyerte a futamot is. Ez volt a 2008-as esztendőben a második győzelme, augusztusban, Brnóban is nyerni tudott. Di Meglio a második helyezéséért járó pontokkal megerősítette az első helyét a világbajnoki pontversenyben.

Három versennyel a zárás előtt 36 pont az előnye az olasz Simone Corsi előtt, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel meg fogja nyerni a világbajnoki címet. Még az is "belefér" a számára, hogy egy futamon betlizzen. A második helyért ellenben nagy harcra van kilátás, Corsi, Bradl és Talmácsi között.

Japán Nagydíj
125 köbcentis géposztály

1. Stefan BRADL német Aprilia 39:57.228
2. Mike DI MEGLIO francia Derbi + 0.151
3. TALMÁCSI GÁBOR magyar Aprilia + 0.281
4. Joan OLIVE spanyol Derbi + 5.945
5. Nicolas TEROL spanyol Aprilia + 6.072
6. Sandro CORTESE német Aprilia + 6.135
7. Simone CORSI olasz Aprilia + 6.455
8. Scott REDDING brit Aprilia + 25.393
9. Sergio GADEA spanyol Aprilia + 25.537
10. Danny WEBB brit Aprilia + 26.192

A világbajnoki pontverseny élcsoportja
1. Mike DI MEGLIO francia 212
2. Simone CORSI olasz 176
3. Stefan BRADL német 167
4. TALMÁCSI GÁBOR magyar 165
5. Nicolas TEROL spanyol 149

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×