eur:
389.55
usd:
363.44
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Botrány után a 103. percben lőtt tizenegyes-góllal nyert a Barcelona

A spanyol bajnokság szombat esti városi rangadóján a Barcelona Lionel Messi a 103. percben értékesített tizenegyesével 2-1-re nyert az Espanyol pályáján. A mérkőzés a második félidőben tíz percig állt, nézőtéri rendbontás miatt. A Real Madrid, ugyancsak az utolsó pillanatban elért góllal, ugyancsak 2-1-re nyert idegenben, a Betis ellen.

Az Atlético Madrid kivételével már szombaton lejátszották hétvégi bajnoki mérkőzésüket a Bajnokok Ligája spanyol csapatai. Mindhárom egygólos győzelmet aratott idegenben. A Villarreal a mezőny leggyengébb alakulata, a Sporting ellen győzött, Giuseppe Rossi góljával.

A Barcelonától hatot, a Madridtól hetet kapott gijóni csapat most játszott a legjobban az idény eddigi mérkőzései közül, a játék képe alapján döntetlent érdemelt volna, ám hol a kapufát találták el játékosai, hol Diego López, a Villarreal kapusa hárított kitűnően.

A Real Madrid az utóbbi időben sokat kritizált Gabriel Heinze góljával szerzett vezetést Sevillában, de ezt a találatot Sergio García "akciógóllal" kiegyenlítette. Tizenegyesét Iker Casillas ugyan kivédte, de az Európa-bajnokságon kerettag csatár a kipattanó labdát a hálóba lőtte.

A vendégek a másoodik félidő jelentős részében tíz emberrel játszottak, miután Marcelo - fölösleges szabálytalansága miatt - piros lapot kapott, de az utolsó tíz percre a Betis is megfogyatkozott García második sárga lapja és a felmutatott piros után. A nagy akarással küzdő Madrid végül megszerezte a három pontot: Ruud van Nistelrooy a 92. percben elért találatával. Bernd Schuster szerint nehezen kiharcolt, de megérdemelt győzelmet aratott a csapata, míg Paco Chaparro, a Betis edzője úgy látta, túlzott nyerni akarására fizetett rá a csapata.

A Realban Van Nistelrooynak természetesen nagy része van a győzelemben, de Pepe és De la Red is a nagy erősségek közé tartozott. A Betis továbbra is nyeretlen a bajnokságban, mindössze két döntetlenjével két pontja van. A címvédő ugyan vereséggel kezdett La Corunában, de azóta négy bajnoki és egy Bajnokok Ligája-mérkőzését is megnyerte.

A Barcelona óriási fölényben játszott 103 percen keresztül egy szombaton elkezdett és vasárnap véget ért találkozón. A házigazda (és városi rivális) Espanyol a 19. percben Coro révén vezetést szerzett - nem mellékesen Victor Valdésszel, a Barcelona kapusával szabálytalankodott Luis García - Medina Cantalejo játékvezető megadta a gólt, ez volt az első nagy hibája.

Az első félidő végén kiállította a kék-fehérek közül Nenét - alkalmasint ezt már a kozmetikázás jegyében. Aztán a második félidőben már szinte csak a Barcelona kapott szabadrúgást. Ám Guardiola hiába cserélt, hiába volt a végén már egyszerre benn a pályán Messi, Eto'o, Krkic és Henry is, nehezen született meg az egyenlítő gól.

Bár a 31 gólszerzési kísérlettel szemben a másik oldalon öt állt, óriási ziccert szinte nem rontottak a vendégek. Kameni legnagyobb védése Eto'o 13 méteres lövésének hárítása volt. A tribünön óriási volt a feszültség: miután a Boixos Nois, az FCB legvadabb szurkolói csoportja petárdát lőtt át az Espanyol szurkolói közé, a kék-fehérbe öltözött szurkolók egy része, a kerítést áttörve, a gyepre menekült.

A játék tíz percig állt, kétségessé vált a folytatás. Joan Laporta, a Barca elnöke később a biztonságiakat hibáztatta, a Marca főcíme szerint a mérkőzésen nyert az FC Barcelona és veszített a futball. Igen, nyertek a vörös-kékek, mert Kameni és Jarque balszerencsés "összjátéka" után Thierry Henry idénybeli első bajnoki találatával kiegyenlített.

Az Espanyol végül még az egyik pontot sem tudta megmenteni: a 103. percben a Samuel Eto'o elleni szerelési kísérletet Medina Cantalejo, alighanem tévesen, szabálytalanak minősítette, Lionel Messi pedig, a mérkőzés utolsó lövésével, eldöntötte a katalán rangadót.

Sporting-Villarreal 0-1
Betis-Real Madrid 1-2
Espanyol-Barcelona 1-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×