eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Barca-rekord: 163 ezer fő a pártoló tagok sorában

Az FC Barcelonának van a legnagyobb pártoló tagsága a világon: a hozzá tartozó "sociók" száma elérte a 163 ezret - adta hírül honlapján a katalán futballklub.

A történelmi rekordként említett határhoz azt követően érkezett el a spanyol futball élvonalában legutóbb - amúgy csalódást jelentő módon csak - harmadikként zárt Barca, hogy az előző idényben 6613-an - majd júliusban még néhányan - fizették be az interneten keresztül a tagsághoz szükséges 150 eurót.

Az új szezonnak várhatóan 400 millió eurós költségvetéssel nekivágó klub bejelentésében kitér rá, hogy az ősi rivális Real Madrid e téren messze mögötte van, hiszen "csupán" 85 ezerre rúg a fővárosiak pártoló tagjainak a száma.

A Barca-sociók átlagéletkora "megifjodást" mutat, mivel jelenleg a tagság egyharmadát teszik ki a 25 éven aluliak. Érdekesség, hogy egyre nő a külföldről csatlakozók száma: az új tagok közül 17 százalék a határokon kívülről jelentkezett.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×