eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Elhunyt Borisz Sahlin

Hetvenhat éves korában, szívroham következtében elhunyt Borisz Sahlin egykori tornász, aki szovjet színekben összesen hét olimpiai bajnoki címet szerzett - jelentette be az Ukrán Olimpiai Bizottság.

Sahlin 1956-ban, 1960-ban és 1964-ben összesen 13 érmet gyűjtött az ötkarikás játékokon, hét elsősége mellett négy ezüstöt és két bronzot is a nyakába akasztottak.

"Óriási, pótolhatatlan veszteség ez az olimpiai mozgalom számára" - fogalmazott Szergej Bubka, a helyi olimpiai bizottság elnöke.

A kiváló sportember pályafutása befejezése után az ukránok szövetségi kapitányaként és a helyi szövetség elnökeként is tevékenykedett. A nemzetközi szövetségben (FIG) a férfi szekció technikai bizottságának tagja volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×