eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vezetői zűrzavar a Fradi tulajdonosának angol csapatánál

Felmentik az első csapattal kapcsolatos teendők alól Bryan Robsont, az angol másodosztályban szereplő Sheffield United menedzserét. A szakemberre valószínűleg egy másik pozícióban számítanak a klubnál, amelynek tulajdonosa hamarosan a Ferencvárosban is birtokon belülre kerül.

A BBC értesülései szerint Terry Robinson, a Sheffield United elnöke, valamint Kevin McCabe, a részvénytársaság elnöke arra készül, hogy átszervezze a Premier League-ből tavaly kiesett klub szakmai irányítását, és ennek keretében Bryan Robson menedzser is új feladatot kap. Az ő távollétében egyébként segítője, Brian Kidd tartotta meg a szerdai edzést a csapatnál.

Egyelőre nem világos, hogy felfelé buktatják-e Brian Robsont, és szakmai igazgatóként folytatja a munkát, vagy csak valamilyen szimbolikus feladatot kap, például afféle klubnagykövet lesz.

A Sheffield United jelenleg a 16. helyen áll az angol másodosztályban, hét pontra a kieséstől, noha a szezon előtt az élvonalba való visszajutást tűzték ki célul klubnál. Ennek érdekében szerződtették a korábban a Middlesbrough-val sikereket elérő Brian Robsont is.

A szombati Scunthorpe elleni gól nélküli döntetlen után a szurkolók tüntettek a menedzser ellen. A csapat ebben a szezonban csak kilencet nyert meg a harminckét találkozója közül. Az FA Kupában jobban megy: a Manchester City kiverésével a Sheffield bejutott az 5. fordulóba, ahol majd a Middlesbrough-val játszik.

A Sheffield Unitedet az a konzorcium birtokolja, amely megnyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot. Kevin McCabe közölte: szoros szakmai együttműködés lesz az angol és a magyar klub között.

Ennek része lesz a játékosok cseréje (a magyar együtteshez az angol klubban szóhoz nem jutó labdarúgók érkezhetnek, míg a Fradi utánpótlásának legtehetségesebb játékosai megmérethetik magukat Angliában), és a szakmai tapasztalatcsere, melynek keretében a magyar edzők rendszeres angliai továbbképzésben részesülnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×