eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Janics Natasa: "Kovács Katival kitartottunk egymás mellett"

Egyesben nagy csatát, párosban pedig újabb sikereket vár Kovács Katalinnal Janics Natasa, a Szeged kétszeres olimpiai bajnok kajakozója. A sikerpáros tavasszal ismét összeülhet, és ha legyőzi a Paksy Tímea, Benedek Dalma kettőst, akkor eséllyel indulhat a címvédésért a pekingi olimpiára. Janics Natasa az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt terveiről, az alábbiakban a beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják.

Mennyire nyugtatták meg az elmúlt időszak fejleményei?

Sokat javítottak a helyzeten. Bár bíztam Kovács Katiban, egy kicsit féltem, hogy esetleg meggondolja magát. Az utóbbi napok edzésein már egyértelműen látszott, hogy jobban tudok a felkészülésre figyelni.

Kin vagy min múlott a leginkább, hogy ismét összeülhetnek Kovács Katalinnak?

Rajtunk, hiszen kitartottunk egymás mellett. Ha bármelyikünk is egyértelmű nemet mondott volna a lehetőségre, onnantól nem lett volna értelme beszélni róla.

Ugyanakkor volt edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal nemigen közeledtek egymáshoz, pedig az olimpia előtti hetekben ő is részt vesz majd a felkészítésében.

Igen, de ott lesz az edzőm, Vécsi Viktor is, ha kijutok Pekingbe.

Lát esélyt arra, hogy Fábiánné megenyhüljön önnel szemben?

Úgy érzem, soha nem fog. Sajnálom, hogy ez a helyzet, de beláttam, hogy nincs értelme küzdeni ez ellen. Csak rajta múlik majd, hogy beszél-e velem.

Elsősorban a Paksy Tímea, Benedek Dalma páros ellen küzdenek majd az olimpia szereplésért. Hogy látja az esélyeket?

Bízom benne, hogy ismét győzni tudunk ellenük. Ha nagy csata lesz egyesben Kati és köztem, akkor biztos vagyok benne, hogy a páros is verhetetlen lesz.

Egyesben viszont nem könnyű dolga, ha meg akarja védeni a címét az olimpián, hiszen ehhez előbb itthon kell győznie Kovács Katalin ellen.

Ugyanannyi esélyt adok magamnak is, mint neki az egyesbeli sikerre. Nekem nem lehet panaszom, mert minden körülmény ideális a nyugodt felkészülésemhez.

Nem tart attól, hogy mivel külön készülnek, nehezebben rázódnak majd össze?

Az athéni olimpia előtti hetekben is külön készültem, mert a többi lány (Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Bóta Kinga és Viski Erzsébet) nem akart velem edzeni. Katival akkor is csak párosban készültünk együtt, ez most sem jelenthet problémát.

Most egy rövid ideig úgy tűnt, hogy Csipes Tamarával próbálkozik párosban. Mit mondott neki a történtek után?

Õ is számított a fejleményekre. Remek versenyzőnek tartom Tamarát, és egyáltalán nem kizárt, hogy valamikor ismét összeüljünk - akár már adott esetben a londoni olimpián.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×