eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A CSZKA Moszkva Fabio Capellót akarja szerződtetni

Kedden újra a Bajnokok Ligájában szereplő csapatoké a főszerep: Európa-szerte nyolc mérkőzést játszanak. A legérdekesebbnek a Rangers és a Barcelona összecsapása ígérkezik,de jó meccs lesz a CSZKA Moszkva és az Inter csatája is.

Az E csoportban két hatpontos csapat, a Barcelona és a Rangers találkozik. Amelyik nyer, óriási lépést tesz a továbbjutás felé. Nyilvánvaló, hogy a két gárda közül a skótok tündöklése a nagy meglepetés. Pedig továbbra is remek formában vannak, a hétvégén 3-0-ra megnyerték a hagyományos Old Firm rangadót a Celtic ellen. A skótok szinte a legjobb csapatukkal játszanak - noha ketten (Darcheville, Hemdani) hiányozni fognak.

A Barcelona már közel sem lesz teljes, a kulcsjátékosok közül Eto'o, Zambrotta, Deco és Touré is sérült. Ronaldinho ellenben visszatér, miután kihagyta a szombati, a Villarreal ellen elveszített bajnoki mérkőzést. A sok hiányzó miatt Thuram lesz a jobbhátvéd, s elképzelhető, hogy kezd Gudjohnsen vagy az ifista Crosas.

A csoport másik mérkőzésén a gyenge formában lévő Stuttgart a hazai porondon magához tért, a francia bajnokságot vezető Lyont fogadja. A franciák azt tervezik, a győzelmi kényszerre való tekintettel három csatárral támadnak: Govou, és a két húsz év körüli ifjú válogatott, Benzema és Ben Arfa is játszik. A Kicker összefoglalta a Stuttgart helyzetét: "A VfB utolsó esélye". Thomas Hitzlsperger, Antonio da Silva, Ludo Magnin és Arthur Boka hiányzik majd az elmúlt hat meccséből ötöt elveszítő Stuttgartból.

E csoport
Rangers-Barcelona
Stuttgart-Lyon
A csoport állása: 1. Barcelona 6 pont, 2. Rangers 6, 3. Stuttgart 0, 4. Lyon 0.


Az F csoport egyik találkozóján a Manchester United Kijevben, a Dinamónál vendégeskedik. Az angoloknál Gary Neville és Owen Hargreaves továbbra sem harcképes, de Nemanja Vidics talán visszatér a csapatba. Miután nehéz elképzelni, hogy a United ne nyerje majd meg a két csapat manchesteri meccsét, akár egy döntetlen is elég lehet a már hat pontot gyűjtött Unitednek Kijevben.

A másik találkozón az AS Roma a Sportingot fogadja. Az olaszok szombaton 4-4-re végeztek a Napolival bajnoki mérkőzésen, ám alkalmasint most erősebb csapattal állnak ki: visszatér két brazil, Doni és Juan, valamint az olasz Panucci is a védelembe. Luciano Spalletti - érthetően - nagyon fontosnak tartja a mérkőzést, azt mondta, szinte olyan lesz ez, mint egy kieséses kupameccs.

Paulo Bento, a Sporting edzője továbbra is bünteti szerb kapusát, Vladimir Sztojkovicsot, aki késve tért vissza klubjához a válogatott mérkőzések után. Helyettese a 32 éves, eddig mindössze egy BL-mérkőzésen szerepelt Tiago lesz, aki 1997 óta nem szerepelt a királykategóriában.

F csoport
Dinamo Kjev-Manchester United
AS Roma-Sporting CP
A csoport állása: 1. Manchester United 6 pont, 2. AS Roma 3, 4. Sporting CP 3, 4. Dinamo Kijev 0.


A G csoportban a CSZKA Moszkva az Internazionalét fogadja. Az olaszok közül biztosan hiányzik majd Maicon, Chivu, Suazo és Burdisso, no meg természetesen a BL-sorozatra be sem nevezett Adriano. Kérdéses az influenzás Ibrahimovic játéka, noha Roberto Mancini nagyon reménykedik abban, hogy Ibra tudja vállalni a játékot.

A CSZKA Moszkva gyengén szerepel az utóbbi időben, ezért felvetődött a régóta szolgáló edző, a csapattal UEFA-kupát nyert Valerij Gazzajev menesztése. Az olasz sajtó szerint elképzelhető, hogy a CSZKA Fabio Capellót próbálja megszerezni a helyére.

A PSV vendége az első két mérkőzésen négy pontot szerzett, török Fenerbahce lesz. A hollandok a második helyen állnak hazájuk bajnokságában, s nagyon bíznak abban, hogy hazai pályán nyerni tudnak. Marcellis és Zonneveld visszatér a csapatba, ám három kulcsjátékos, Da Costa, Culina és Afellay hiányozni fog. Kétséges a húzódással kínlódó brazil kapus, Gomes szerepeltetése.

Az öt brazillal felálló Fenerből hiányozni fog a szerb Mateja Kezsman, aki pedig igazán ismerni a hollandokat és a Philips-stadiont. 2000 és 2004 között 176 meccsen 129 gólt szerzett a PSV mezében! Elképzelhető, hogy Zico, a Fener edzője beveti a ghánai Stephen Appiaht, aki féléves kihagyás után nemrégiben kezdett játszani. Az edző a hollandok közül elsősorban Danny Koevermanstól tart, aki az előző idényben, még az AZ tagjaként borsot tört a törökök orra alá.

G csoport
CSZKA-Inter
PSV-Fenerbahce
A csoport állása: 1. Fenerbahce 4 pont, 2. Inter 3, 3. PSV 3, 4. CSZKA 1


A H csoportban a Sevilla a bukaresti Steauát fogadja. Juande Ramos a Palop - Alves, Boulahrouz, Fazo, Dragutinovics - Navas, Poulsen, Keita, Adriano, Renato - Luis Fabiano/Kanouté tizenegyet tervezi, amiből az is következik, hogy a hazája válogatott mérkőzésén a szurkolók által megsebesített Kanouté váratlanul játékra jelentkezett.

A nagy formában lévő Arsenal a Slavia Prahát fogadja. A selejtezők során egy prágai csapatot, a Spartát legyőzött már. Két sérültje van az Ágyúsoknak, Senderos és Van Persue.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Tomas Rosicky minden bizonnyal játszani fog a honfitársai ellen. Arsene Wenger, a csapat menedzsere nem kertelt, szerinte ha az Arsenal megveri a cseh bajnokság listavezetőjét, 90 százalékosan biztos a továbbjutása már a csoortmérkőzések fele után.

H csoport
Sevilla-Steaua
Arsenal-Slavia
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Sevilla 3, 3. Slavia 3, 4. Steaua 0.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×