eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bajnokok Ligája, G csoport: Moratti elnök a saját védőjére mérges

Massimo Moratti, az Inter elnöke ideges. Õ is tudja, nagyon fontos a jó rajt a bajnokok Ligájában, ráadásul cseppet sem könnyű az ellenfél: a Fenerbahce, Isztambulban. Az olasz bajnok ellenben koránt sem térhet vissza a legjobb csapatával a BL-mezőnybe, megsínyli a tavaszi, a Valencia elleni botrányt. A másik mérkőzésen (ugyancsak szerdán 20.45-től) a PSV a CSZKA Moszkvát fogadja.

A spanyolok elleni verekedés "hozományaként" Roberto Mancini edző nélkülözni kénytelen három dél-amerikai védőjét, az argentin Nicolás Burdissót, a kolumbiai Ivan Cordobát és a brazil Maicont. Tetézi a gondokat, hogy a Budapesten megsérült Marco Materazzi még hetekig nem játszhat - így szinte elfogytak az Inter védői.

Roberto Mancini úgy tervezte, Nelson Rivast és az AS Romától igazolt rutinos védőt, a román Christian Chivut is játszatja a védelemben. Ám a resitai születésű hátvéd megsérült a vállán a németek elleni válogatott mérkőzésen, s így aligha léphet pályára.

Miért kockáztatott?


Moratti nagyon mérges az eset miatt, számon kéri a játékostól, hogy miért kockáztatott egy jelentéktelen barátságos mérkőzésen. Az Inter elnöke csatlakozott Joan Laportához (noha nem nevezte meg a Barcelona elnökét), szerinte is kártérítést kellene kapnia a kluboknak a hasonló esetekben a sérült játékos országának szövetségétől.

Nem fog játszani Patrick Vieira sem, de rá az elnök nem haragszik. Azt mondja Moratti, a francia játékost is megpróbálta a klubja lebeszélni a válogatottbeli szereplésről, de megértették érveit, s hogy a franciák két fontos selejtezőt játszottak.

A törökök győzni akarnak


A Fenerbahce, a brazil Zico vezérletével nagyon készül az Inter ellen. A törökök szeretnének hasznot húzni az olaszok gondjaiból, győzni akarnak. Játszani fog a brazil kontingensük minden kulcsfigurája: az 1995-ben európai pályafutását éppen az Interben kezdő Roberto Carlos, a legutóbb a válogatottban is szerepelt Edu Dracena, vagy a több mint hatvanszoros válogatott, kétszeres Copa América-győztes Fener-kapitány, Alex.

A PSV Eindhovenben a moszkvai CSZKA-t fogadja majd. Ronald Koeman, a holland edzője tart egy kicsit az orosz bajnoktól, elsősorban azért, mert az ellenfél Hollandiában szokatlan felállításban, 5-3-2-ben játszik, a brazil válogatottban is szerepelt csatárokkal.

Valerij Gazzajev, a CSZKA edzője megnézte a PSV legutóbbi bajnoki mérkőzését, s nem nagyon ijedt meg a látottaktól. Igaz, azt hozzátette, hogy biztos abban, hogy az ellenfél jobb játékkal rukkol majd elő.

Az oroszoknál az egyik brazil válogatott, Daniel Carvalho térdsérülése miatt hiányzik majd, ám ott lesz a Copa América-győztes Vágner Love.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×