eur:
394.32
usd:
354.27
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Megoldódott a nyár legszövevényesebb ügye

Anglia két sztárklubja is megnyugodhat: rendeződni látszanak a nyár legszövevényesebb átigazolási ügyei. Az Arsenal játékosa, a brazil-horvát Dudu megkapta a munkavállallási engedélyt, s elhárultak az akadályok Carlos Tévez szerződtetése elől is. Az argentin mehet a Manchester Unitedhez.

Eduardo da Silvát, azaz Dudut hetekkel ezelőtt a Barcelonába távozott Thierry Henry helyére igazolta le az Arsenal. A Brazíliában született, de 15 éves kora óta, egy rövid megszakítással Zágrábban élő, s immár a horvát válogatottban szereplő csatár részt is vett az ausztriai edzőtáborozáson, Angliában azonban, munkavállalási engedély hiányában nem játszhatott az Arsenalban.

Ügye végül az Arsenal sikeres fellebbezésének köszönhetően megoldódott, a játékos megkapta a munkavállalási engedélyt. Szövevényes ügye lezárását stílusosan ünnepelte: az amszterdami tornán ő szerezte csapata győztes gólját.

Az "ágyúsok" a fiatal Nicklas Bendtner góljával vezetést szereztek a Lazio ellen, ezt a macedón Goran Pandev kiegyenlítette. Ám aztán következett Eduardo da Silva nagyjelenete: Tomas Rosicky szöglete után a kapuba fejelte a győztes gólt.

Tevez pénteken aláírhat

Carlos Tévez várhatóan péntek délután aláírja szerződését a Manchester Uniteddel, s ezzel lezárul a nyár minden kétséget kizáróan legbonyolultabb átigazolási ügye.

Az argentin csatár kereskedelmi jogait birtokló Kia Joorabchian beleegyezett, hogy fizet kétmillió fontot a West Ham Unitednek, annak a klubnak, amelyben Tévez a legutóbbi szezonban játszott.

Cserébe a londoni egyesület beleegyezett abba, hogy lemond a csatárról, aki így leszerződhet a Manchester Unitedhoz. A bajnokcsapat első lépésként két évre 10 millió fontért kölcsönveszi Joorabchiantól a futballista játékjogát, s elővásárlási jogot szerez a játékosra, további három esztendőre, 2009-től. Utóbbiért 25 millió fontot fizet majd - ha él vele.

Tévez - akit 2004 és 2006 között háromszor is a legjobb Dél-Amerikában játszó játékosnak választottak, s aki tavasszal győztes, s egyben bennmaradást érő gólt szerzett a West Ham Unitednek az Old Traffordon - évi 4,5 millió fontot keres majd, ami heti 86,5 ezer fontos fizetésnek felel meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×