eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A 44 éves bajnok ringbe száll a nehézsúly világbajnoki övéért

Hiába gondolta bárki, hogy a profi boksz nem az ötödik ikszben lévők sportága - Evander Holyfield rá az élő cáfolat. A 44 éves amerikai bokszoló, aki 32 évvel ezelőtt kezdett el versenyszerűen bunyózni, egy mai bejelentés szerint októberben Moszkvában ismét megmérkőzhet a világbajnoki címért.

Holyfield az ötödik világbajnoki címéért száll majd ringbe október 13-án, a moszkvai Hodinka Jégpalotában, a WBO orosz világbajnoka, a nála 13 évvel fiatalabb Szultan Ibragimov ellen.

Szerencséje volt: a WBA, azaz egy másik világszervezet bajnoka, az üzbég Ruszlan Csagajev - becenevén a Fehér Tyson - nem állt ki Ibragimov ellen a címegyesítő mérkőzésre.

"Én akarok lenni a nehézsúly vitathatatlan bajnoka"


Holyfield ellenben boldogan vállalta a mérkőzést. "Ez az első lépés a legújabb célom megvalósítása érdekében. Én akarok lenni a nehézsúly vitathatatlan bajnoka. Örülök, hogy Szultan Ibragimov vállalja a mérkőzést, s hajlandó kiállni ellenem. Hosszú pályafutásom során először bokszolok majd Moszkvában. Remélem, megnyerem majd ott az ötödik világbajnoki címemet a nehézsúlyúak mezőnyében" - mondta.

Az Igazi Üzletnek, Real Dealnek becézett Holyfield még mindig jó bokszoló, noha nincs már olyan formában, mint amikor Mike Tyson, Riddick Bowe, vagy Larry Holmes ellen nyert. Ugyanakkor az utóbbi négy meccsén nem talált legyőzőre, június 30-án - legutóbbi fellépésén - egyhangú pontozással nyert Lou Savarese ellen.


{{keretes_cim}}

A nehézsúly világbajnoki címének védői a különböző világszervezeteknél
IBF: Vladimir Klicsko (2006. április 22. óta)
WBC: Oleg Maszkajev (2006. augusztus 13. óta)
WBA: Ruszlan Csagajev (2007. április 15. óta)
WBO: Szultan Ibragimov (2007. június 2. óta)

Úgy tűnik, két éve igazságtalan volt vele szemben New York állam sportbizottsága, amikor "megcsappant képességeire" hivatkozással eltiltotta őt a New Yorkban való bokszolástól.

Az amatőrök között 2000-ben olimpiai és Európa-bajnoki ezüstérmes orosz bokszoló ugyancsak elégedetten fogadta az ellenfél kilétének hírét: "Természetesen először csalódott voltam, hogy Csagajev nem hajlandó kiállni ellenem. De most már nem bánom, külön öröm, hogy egy olyan legendával bunyózhatok, mint Evander Holyfield. Nagyon tisztelem azért, amit elért a pályafutása során, de ha megszólal a bokszra hívó harangszó, már csak a jelen számít. Attól kezdve ellenfél lesz, aki el akarja venni tőlem, amiért keményen megdolgoztam: a világbajnoki címet" - mondta Ibragimov.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×