eur:
388.99
usd:
361.9
bux:
67983.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kínos debreceni zakó

Még a gyenge magyar labdarúgáshoz hozzászokott hazai drukkereknek is csalódást okozott a Debrecen bemutatkozása a nemzetközi porondon. A Loki hazai pályán 1-0-ra kikapott a svéd Elfsborgtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

A magyar bajnok Debrecen harmadszor vágott neki a BL-selejtezőknek. Az első idényben, még 2005 nyarán emlékezetes mérkőzéseken jutott túl a horvát Hajduk Split együttesén, majd kiesett a Manchester Uniteddel szemben. Tavaly nem jutott túl első ellenfelén, a macedón Rabotnicski túl erősnek bizonyult a Debrecen számára.

A Loki ezúttal skandináv ellenfelet kapott, a svéd bajnok Elfsborg együttesét. A Boras városából érkező gárda a második helyen áll jelenleg hazája bajnokságában, valamivel túl az idény felén.

Már a találkozó elején látszott, hogy a svédek "játékban vannak": az első néhány percben több veszélyes támadást is vezettek, ám ezután fokozatosan átvette az irányítást Miroslav Beranek alakulata. A mezőnyfölénnyel azonban nem tudott mit kezdeni a hajdúsági együttes, igazi gólhelyzetig nem is jutott el, így a szünet előtt nem változott az eredmény (0-0).

A fordulást követően is a Debrecen kezdeményezett többet, de a svédek rendkívül jól tömörültek saját kapujuk előtt, így szinte lehetetlen volt helyzeteket kialakítani. A vendégek csak ritkán jöttek előre, de az egyik ilyen alkalommal élni tudtak.

A 65. percben nem figyelt a debreceni védelem: egy bal oldali támadás után Alexandersson jó ütemben az ötösön álló Mobaeckhez passzolt, a középpályás pedig a hálóba tuszkolta a labdát (0-1).

Vezető gólját követően az Elfsborg még inkább visszaállt védekezni, a Debrecen pedig képtelen volt gólt szerezni a hátralévő csaknem fél órában.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Svédországban, a Loki számára meglehetősen ismeretlennek tűnő műfüves pályán. A magyar bajnoknak bravúrra van szüksége a továbbjutáshoz.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×