eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szávay szenzációs sikere

Szávay Ágnes nyerte a 145 ezer dollár összdíjazású palermói salakpályás női tenisztornát, miután a döntőben fölényesen, 6:0, 6:1-re győzött a német Martina Müller ellen.

Szávay Ágnest nyolcadikként, Müllert pedig másodikként emelték ki, ehhez képest a magyar versenyző nagyon simán nyert jelezve, hogy nem irreális célkitűzés számára a következő hónapokban-években a legjobbak közé kerülés.

Szávay Ágnes korábban két éve Modenában már találkozott német riválisával, akkor szintén két játszmában, de lényegesen szorosabb összecsapáson 7:6, 6:4-re nyert.

A 18 éves magyar versenyzőnek ez volt pályafutása első sikere WTA-tornán. A női világranglistán ezen a héten az 53. volt, a mostani győzelemmel közelebb került ahhoz, hogy kiemelt lehessen az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Várhatóan már hétfőtől a legjobb negyven között lesz.

"Pályafutásom eddigi legnagyobb sikerének tartom ezt a tornagyőzelmet. Az orosz Bicskova elleni találkozó volt a legnehezebb, a lengyel Radwanska elleni pedig a legfontosabb. Két éve ugyanis, a wimbledoni junior elődöntőben utóbbitól kaptam ki, és azóta készültem a visszavágásra. A játék nagyon jól ment. Este már utazom is tovább, kedden a Bad Gastein-i tornán lépek pályára" - mondta Szávay Ágnes a siker után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×