eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

McLaren sétagalopp Monacóban

A McLaren kettőse könnyedén nyerte meg a nem túl eseménydús Monacói Nagydíjat. A világbajnoki címvédő Fernando Alonso és újonc csapattársa, Lewis Hamilton mellett még a ferraris Felipe Massa állhatott fel a dobogóra. Kimi Raikkonen a 16. helyről pontszerző lett.

A rajt után az élen maradt az Alonso, Hamilton, Massa, Fisichella sorrend. Heidfeld a hetedikről az ötödik helyre lépett előre, Raikkonen a tizenhatodikról a tizenkettedikre.

A második körben Vitantonio Liuzzi a palánknak ment. Alonso a leggyorsabb köröket futva meglépett Hamiltontól, aki kényelmes távolságban tartotta maga mögött Massát.

A tizennyolcadik körben Mark Webber a RedBullnál már lassan megszokott váltóhibával gurult a boxba, és feladta a versenyt.


Alonso időt veszített

A lekörözéseknél Alonso időt veszített, Hamilton a 7 másodperces hátrányból 3 másodpercre közelítette meg, de a lekörözések után a világbajnok újból ellépett üldözőjétől.

A pályán egy kicsit mindenki csúszkált, mind a két McLaren négy keréken csúszott időnként, míg Massa levágva egy kanyart veszített sok időt. Raikkonen továbbra is a 12-dik helyen haladt, beragadva Jenson Button mögé. Az állás a tankolások után sem változott.


Büntetés Davidsonnak

Anthony Davidson a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt boxutca-áthajtásos büntetést kapott. Ekkor már csak az első négy helyezett pilóta (Alonso, Hamilton, Massa és Fisichella) voltak egy körön belül.

Kimi Raikkonen a 48. körben látogatta meg a boxot, és a 11-dik helyre jött vissza, ezúttal Rosberg mögé akadva be. Az élen az újabb tankolások sem hoztak változást.

Az 55. körben Adrian Sutil Spykere ment a falnak.


Lágy gumikon gyorsabban

21 körrel a vége előtt Hamilton utolérte csapattársát. A lágy gumikon a brit láthatóan gyorsabb volt a világbajnoknál. Az üldözésben Hamilton egy kicsit hibázott, így Alonso lépéselőnybe került, és ezt a különbséget a világbajnok már a célig meg is tudta tartani.

A versenyt így Fernando Alonso nyerte meg, Hamilton, Massa, Fisichella, Kubica, Heidfeld, Wurz és a 16-dik helyről rajtolova pontot szerző Raikkonen előtt.

A világbajnokságon Alonso és Hamilton azonos ponszámmal (38-38 pont) állnak az élen, Massa a harmadik (33 pont), Raikkonen a negyedik (23 pont).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×