eur:
388.01
usd:
359.9
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Elképesztő összegért erősítenek az angol csapatok

Az új és minden eddiginél jelentősebb televíziós szerződések révén az angol klubokhoz áramló összeg nagy részét az egyesületek játékosok igazolására fordítják. Nyáron megdőlhet az eddigi rekord, ugyanis várhatóan 400 millió fontot költenek a Premier League csapatai. Összeállításunkban a már megkötött szerződésekről és a pletykákról olvashat.

A televíziós jogdíjak minden eddiginél jelentősebb összegű értékesítése révén óriási pénzhez jutnak az angol élvonalban szereplő futballklubok, ezt pedig nagyrészt játékosvásárlásra fordítják.

Várhatóan rekordösszeget, 400 millió fontot (146 milliárd forintot) költenek új játékosokra a nyáron a Premiershipben szereplő egyesületek. Tavaly nyáron 300 millióért igazoltak az angol gárdák.

Az elköltött összegeket jelentősen növelheti, hogy a négy élklub mellett a feltörekvő csapatok is beleerősítenek, hogy utolérjék a "nagy négyest".

A Chelsea idén visszafogja magát

Roman Abramovics megjelenése, vagyis 2003 óta minden nyáron a Chelsea költötte a legtöbb pénzt, de várhatóan ez idén nyáron megváltozik.

A Kékek menedzsere, José Mourinho korábban kijelentette, hogy kettő vagy három új játékos megszerzését tervezi, márpedig az eddig a londoni egyesülettel hírbe hozott futballisták egyike sem a drága kategóriába tartozik.

A fél lábbal már a Stamford Bridge-en lévő Steve Sidwell ingyen érkezhet a Readingtől, és a brazil védő, Alex már a Chelsea tulajdonában van, ám eddig munkavállalási engedély hiányában nem szerepelhetett a Premier League-ben.

A portugál szakember érdeklődik még honfitársa, a Deportivo védője, Jorge Andrade iránt is, aki kétmillió font körüli áron már megvásárolható.

Drága igazolásokra készül a bajnok

A friss bajnok, a Manchester United 25 és 50 millió font közötti összegért igazolhat új futballistákat. Sir Alex Ferguson régóta csábítja Owen Hargreavest, akit 18-20 millió fontért hajlandó lenne elengedni a Bayern Müchen. Tízmillió fontért kerülhet az Old Traffordra a Southampton tehetséges védője, Gareth Bale.

A manchesteriek egy csatárt is igazolnának, ám az ezen a téren jelentősek az eltérések az árat illetően. Az Ajax holland gólvágója, Klaas-Jan Huntelaar 18, míg Samuel Eto'o 40 millióért szerezhető meg, ám az ausztrál Mark Vidukát már ennek a töredékéért is meg lehet venni.Más stratégiát követ az Arsenal és a Liverpool

Az Arsenal kevés igazolást tervez, ám Arséne Wenger egyértelművé tette, hogy érkezők között csak szuperklasszisok lehetnek. Az Ágyúsok 20 millió fontot akarnak elkölteni a nyáron, ennyi pénzből kívánják Londonba csábítani Franck Ribéryt és Ryan Babelt.

A Liverpool amerikai tulajdonosai is hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni, hogy bajnokesélyessé tegyék a klubot. Jó esély van arra, hogy Carlos Tévez az Anfield Roadra igazol, de a 40 millió fontos ár még eltántoríthatja Rafael Benítezt a vételtől.

A Vörösök a dél-amerikai piacon már bevásároltak, hiszen a brazil utánpótlás-válogatott, Lucas Leivát és a 20 éves argentin szélső, Sebastian Letót sikerült megszerezni.

A harmadik biztos igazolás a Bundesligából érkezik: Andrek Voronyint a Leverkusentől szerezte meg a BL idei döntőse.A kicsik sem akarnak lemaradni

Jelentős igazolásokat terveznek a középmezőny klubjai is. Nem sajnálná a pénzt az új játékosokra a thaiföldi Thaksin Shinawatra, ha sikerül megszereznie a Manchester Cityt. A volt miniszterelnök 50 millió fontot is hajlandó lenne a csapat megerősítésére fordítani, és olyan sztárokat igazolna, mint Toni, Klose vagy Saviola.

A West Ham United menedzsere, Alan Curbishely 40 millió fontból gazdálkodhat, bár az igazolásokat nagyban meghatározza, hogy sikerül-e megtartani Tévezt.

Hasonló összeget költhet el az immár Sam Allardyce vezette Newcastle United. A szakember volt csapata, a Bolton több játékosát is el akarja csábítani.

Több gárda is érdeklődik a másodosztályban szereplő válogatott csatár, David Nugent iránt, és a Liverpoolból várhatóan távozó Craig Bellamyt is bombázzák az ajánlatokkal.

Alaposan megerősítené a másodosztályt megnyerő együttesét Roy Keane. A Fülöp Mártont is foglalkoztató Sunderland a dán Thomas Graevest és a lengyel Artur Borucot is hívja, valamint Diego Forlan és Nicky Butt is a kiszemeltek közé tartozik.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×