eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vucsinics a magyarok után a Manchester Unitednek is győztes gólt rúgott

Nem az angolok napja volt a szerda a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Manchester United 2-1-re kikapott Rómában, a Chelsea a Stamford Bridge-en nem tudott előnyt szerezni a Valenciával szemben (1-1). Mindkét gárdára nehéz visszavágó vár jövő kedden.

Luciano Spalletti a svéd Wilhelmsson csapatba állításával lepte meg angol kollégáját: a Doni - Cassetti, Mexes, Chivu, Panucci - De Rossi - Wilhelmsson, Taddei, Perrotta, Mancini - Totti tizeneggyel kezdtek a rómaiak.

Sir Alex váratlanul a norvég Solskjaert is a kezdő tizenegyébe jelölte: Van der Sar - Brown, Ferdinand, O'Shea, Heinze - Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Solskjaer.

Chivu révén már a 40. másodpercben veszélyeztettek a hazaiak, ám az első félidőre összességében mégis inkább az óvatos küzdelem, mint a temérdek helyzet volt jellemző. A német Fandel játékvezető két sárga lapot is kiosztott Paul Scholesnak, így aztán az olaszok emberelőnybe kerültek az első játékrész hajrájára.

Ki is használták, mégpedig a legszebb akciósorukat gólra váltva. A brazil Taddei lövését Van der Sar még szögletre tolta, ám a gyorsan végrehajtott sarokrúgás után Mancini középre adása után honfitársa, Taddei úgy lőtte a labdát kapura, hogy az, Wes Brown lábát is érintve, a hálóba került.

A szünetben a manchesteri szurkolóknak meggyűlt a baja az olasz rendőrökkel - a kommentárok szerint éppen úgy vétlenek voltak, mint a Lille elleni idegenbeli találkozón, de ezúttal is kaptak néhányan...

A második játékrészben a Roma játékosai úgy gondolták, létszámfölényük kivételes lehetőséget kínál arra, hogy még nagyobb előnyt szerezzenek a visszavágóra. Talán túlságosan is kitámadtak, s ez lett a vesztük.

A 60. percben Ronaldo Solskjaerhez passzolt, a norvég beadását Wayne Rooney átvette, s ezzel be is csapta Cassettit, majd higgadtan lőtt Doni hálójába. Rooney 2004. szeptember 28. óta nem szerzett gólt a Bajnokok Ligájában - akkor, a bemutatkozó meccsén mesterhármast lőtt a Fenerbahçénak. (A selejtezőkben szerzett azóta is egy gólt - éppen a Debrecen ellen.)

Spalletti a gól után cserélt: Wilhelmssont lehívta a pályáról, s beküldte a helyére a római keret egyetlen befejező csatárát, a montenegrói Vucsinicset. Nagy csere volt, mert néhány percen belül a magyarokat március végén szinte egyedül legyőző csatár előbb helyzetbe került, majd Mancini lövése után a kapuba passzolta a Van der Sarról kipattanó labdát.

A Roma a folytatásban mindent megtett azért, hogy legalább kétgólos előnnyel utazhasson az Old Traffordra, de a Man United védelme állta a sarat. Az angol bajnokság listavezetőjének, főleg, miután Sir Alex Solskjaer helyére beküldte a védekezéshez jobban értő Fletchert, nyilvánvalóan megfelelt a körülményekhez képest jó eredmény, az egygólos vereség.
De nem lesz egyszerű menet a második 90 perc sem...

A másik találkozón a Valencia (Canizares - Miguel, Ayala, Moretti, Del Horno - Joaquin, Albelda, Albiol, Vicente - Silva, Villa) meglepte az első félidőben az önmagához képest gyengén játszó Chelsea-t. José Mourinho a kezdő tizenegyébe (Cech - Diarra, Carvalho, Terry, A. Cole - Obi Mikel, Ballack, Lampard, Kalou - Drogba, Sevcsenko) a két ék mellé beállított egy harmadik csatárt is, Salomon Kalou személyében.

Nem nagyon látszott csapata játékán. A spanyolok az első félóra vége felé David Silva gyönyörű góljával vezetést szereztek: a Morientes helyére előreküldött támadó középpályás egy körrel előbb, Milánóban, az Inter ellen is fontos gólt szerzett távoli kísérletéből.

A Chelsea a második félidőre összeszedte magát, de sokat elmond a csapat játékáról, hogy sokáig a középhátvéd, John Terry volt a csapat legjobbja. Az 53. percben aztán Didier Drogba megszerezte 30. (!) gólját az idényben. Nem ez volt a legszebb, de valamelyest visszahozta a Kékek reményét.

A folytatást azonban megúszta a spanyol ellenfél, néha szerencsével, mint Sevcsenko látványos ollózásánál. Ám a lényeg: a Valencia éppen úgy gólt szerzett idegenben, mint az Inter ellen, s épen úgy döntetlenről kezdheti majd a hazai visszavágót. Akkor 0-0-ra játszott - s ezzel "győzött".

Bajnokok Ligája, negyeddöntő.
Első mérkőzések

AS Roma-Manchester United 2-1 (1-0)
Gólok: Taddei 44., Rooney 60., Vucsinics 66. p.

Chelsea-Valencia 1-1
Gólok: D. Silva 30., Drogba 53. p.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×