eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

"Puskás nélkül nincs Magyarország"

Puskás Ferenc még az Aranycsapatból is kitűnt, néha egymaga döntött el mérkőzéseket - idézte fel Sándor Károly, az MTK és a magyar válogatott legendás szélsője, aki klubcsapatában ellenfélként is sokszor játszott a pénteken elhunyt Puskás Ferenccel.

Puskás még az Aranycsapatból is kitűnt, abból a csapatból, amelynek köszönhetően Magyarországot sokezer kilométerre innen is ismerik. Puskás nélkül nincs Magyarország - fogalmazott Sándor Károly.

Az MTK korábbi játékosa szerint, ha nincs az 56-os forradalom, Puskás Ferenc legalább 120-130-szoros válogatott lett volna, hiszen számos alkalommal egyedül nyert meg mérkőzéseket.

Sándor Károly felidézte, hogy a válogatott tagjai egyszer egy levezető edzésen passzolgattak, le kellett venni az ívelt labdákat. Amikor tőle több alkalommal egy-két méterre elpattant a labda, a mellette álló Puskás - amikor a levegőben még csak félúton volt a játékszer - odaszólt neki: "Csikar ide nézz!" Ezután ballal levette a labdát, kézzel arrébb lökte, és azt mondta: "Gyere, nézd meg mi ez, le van csirizelve?".

"Úgy levette a labdát, mintha csak kézzel csinálta volna. Erre csak születni lehet. Évtizedek telhetnek el, míg születik egy Maradona, egy Pelé, egy Puskás, egy Beckenbauer" - tette hozzá a legendás szélső.

Sándor Károly kiemelte, hogy Puskásnak nagyon jó természete volt, elviselte a hatalmas népszerűséget, és minden szempontból nagy egyénisége volt a magyar sportnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×