eur:
388.49
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Eb-2012: elégedett az UEFA szemlebizottsága

Elégedetten értékelte háromnapos látogatását az Európai Labdarúgó Szövetség Magyarországon tartózkodó, a 2012-es Európa-bajnokság rendezési feltételeit vizsgáló delegációja.

"Rendkívül érdekes volt ez a körút. A horvát-magyar pályázat nagyon meggyőző, ráadásul mindenhol azt tapasztaltuk, hogy az emberek egyhangúlag akarják a győzelmet" - nyilatkozta a Parlamentben tartott nemzetközi sajtótájékoztatón Giorgio Marchetti, az UEFA profi labdarúgásáért felelős igazgatója.

A sportvezető szerint a kandidálásnak még előnyére is válhat, hogy az olasz, illetve a lengyel-ukrán pályázattal ellentétben a stadionépítések, illetve infrastrukturális fejlesztések egyelőre gyerekcipőben járnak, hiszen hat év alatt könnyedén lehet változtatni a fejlődő igényeknek megfelelően.

Minden szükséges garanciát megkaptunk, nekünk ez elegendő és nem is kételkedünk. Érezhető, hogy mindkét fél rendkívül komolyan veszi a rendezést - jelentette ki Giorgio Marchetti.

Az UEFA hattagú szakbizottsága szerdán érkezett Debrecenbe, majd Győrben és Székesfehérvárott tartott terepszemlét, végül Budapesten fejezi be körútját.

A bizottság tagjai konkrét véleményüket nem osztották meg a pályázat szervezőivel, ezt egy jelentésben teszik majd meg, melyet az UEFA végrehajtó bizottsága tanulmányoz, és hozza meg a végső döntést december 8-án.

Kóka is bízik a sikerben

A futball szeretete Magyarországon a nemzeti érzés része. Nagyon kevés az olyan téma, amelyben párthovatartozástól függetlenül mindenki egyetért, ám az Európa-bajnokság mindannyiunk érdeke - fogalmazott a gazdasági és közlekedési miniszter, a pályázat fővédnöke.

Kóka János hozzátette: az elkövetkezendő hét évben 23 milliárd euróba kerülnének a fejlesztések, ez a pénz európai uniós támogatásból, illetve a költségvetésből az ország rendelkezésére áll.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×