eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Csata a továbbjutásért és Brazília elkerüléséért

Délután a világbajnokság legnyíltabb csoportjának csapatai lépnek pályára. Olaszországnak, Csehországnak, Ghánának és az Egyesült Államoknak még egyaránt esélye van a továbbjutásra, miközben mindegyik igyekszik elkerülni Brazíliát a nyolcaddöntőben. Este Ausztrália és Horvátország ki-ki mérkőzést vív, Ausztráliában született horvátokkal és horvát származású ausztrálokkal.

Dénes Tamás, az InfoRádió világbajnokságra kiküldött tudósítója az E csoport küzdelmei kapcsán kiemelte: a továbbjutás nagyon sok tényezőtől függ, például, hogy az olaszok milyen passzban lépnek pályára.

A ghánai csapatban nem léphet pályára a két legjobb csatár, de így is inkább esélyesebbek az amerikaiaknál.

Ebben az esetben az olaszoknak a csehek ellen a döntetlen a továbbjutáshoz elég, az F csoportban várhatóan első helyen végző Brazília elkerüléséhez azonban nem.

Ausztrálok és horvátok itt is, ott is

A Horvátország-Ausztrália mérkőzés az egyik legpikánsabb találkozó a világbajnokságon, mivel a horvát csapatban két olyan játékos (Anthony Saric, Joe Didulica) van, aki Ausztráliában született és nőtt fel.

A másik oldalon Ausztráliának egész sor olyan játékosa van, akik az egykori Jugoszlávia területéről származnak, és/vagy játszottak Horvátországban: Zeljko Kalac, Tony Popovic, Josip Skoko, Mark Viduka, Ante Covic, Mile Sterjovski és a csapatkapitány Mark Viduka.

A találkozón a döntetlen az ausztráloknak kedvezne, a horvátok csak győzelem esetén juthatnak tovább.

A brazilok ellen pályára lépő Japánnak csak matematikai esélye van a továbblépésre, mivel ehhez több góllal kellene legyőznie a dél-amerikaiakat, ausztrál-horvát döntetlen mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×