INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Imádkozó angolok, ijedős svédek?

Infostart / InfoRádió
Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány szerint a svéd válogatott berkeiben ijedséget okozhat, hogy Anglia kedd este Kölnben csatába indítja a lábtöréséből felépült ifjú titánt, Wayne Rooney-t, aki várhatóan az eltiltástól egy sárga lapra lévő Peter Crouch helyén szerepel majd.

Wayne Rooney kedden Peter Crouch helyére áll be. Jól emlékezhetünk erre a colstok-termetű, liverpooli csatárra, aki nagy dugót lőtt a magyaroknak nemrég Manchesterben, és utána bedobott egy kis brék-táncot - emlékeztetett az InfoRádió londoni tudósítója.

A csontzenét is kedvelő Crouch már csak egy sárga lappal áll a levezénylés előtt, tehát Eriksson őt későbbre tartogatja. Helyette Rooney-t vezényli csatába, aki az utolsó edzésen kirobbanó játékkedvet mutatott, cselezett-robogott.

Az edzés végén büntetőrúgásokat gyakorolt a csapat és eközben Rooney még a kapuba is be akart állni, de Eriksson nem engedte, hogy ugráljon és vetődjön.

Az angolok svéd nemzetiségű szövetségi kapitánya elszánt a Svédország elleni győzelemre, s nem csak abban reménykedik, hogy Rooneyt kedden nem tudják tartani a svéd védők, hanem abban is, hogy kedvencük láttán fergeteges bíztatásba kezdenek az angol szurkolók ezrei.

Persze, kérdés, mennyire esett ki felépülése idején Rooney a játék finom mesterfogásaiból, tehát a pontos átadások és az időzítés fortélyaiból és mennyire tud majd ütőképes párost alkotni Michael Owennel.

Közben ötvenedik válogatottságát ünnepli Rio Ferdinand, remélhetőleg azzal, hogy megmutatja, méltatlanul hagyták ki egy időre az angol tizenegyből. Eriksson szerint mindenesetre remek formában van.

Gary Neville combhúzódás miatt hiányozni fog, s valószínűleg nem szerepel a svédeknél Zlatán Ibrahimovics, szintén sérülés következtében. 1968 óta tizenegyszer játszott Anglia a svédekkel, mindahányszor kikapott. De lelkesíti, hogy csak egy pont hiányzik a csoportelsőségéhez. Az angol szurkolók a kölni Dómban a győzelemért imádkoznak.


A címlapról ajánljuk