eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Imádkozó angolok, ijedős svédek?

Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány szerint a svéd válogatott berkeiben ijedséget okozhat, hogy Anglia kedd este Kölnben csatába indítja a lábtöréséből felépült ifjú titánt, Wayne Rooney-t, aki várhatóan az eltiltástól egy sárga lapra lévő Peter Crouch helyén szerepel majd.

Wayne Rooney kedden Peter Crouch helyére áll be. Jól emlékezhetünk erre a colstok-termetű, liverpooli csatárra, aki nagy dugót lőtt a magyaroknak nemrég Manchesterben, és utána bedobott egy kis brék-táncot - emlékeztetett az InfoRádió londoni tudósítója.

A csontzenét is kedvelő Crouch már csak egy sárga lappal áll a levezénylés előtt, tehát Eriksson őt későbbre tartogatja. Helyette Rooney-t vezényli csatába, aki az utolsó edzésen kirobbanó játékkedvet mutatott, cselezett-robogott.

Az edzés végén büntetőrúgásokat gyakorolt a csapat és eközben Rooney még a kapuba is be akart állni, de Eriksson nem engedte, hogy ugráljon és vetődjön.

Az angolok svéd nemzetiségű szövetségi kapitánya elszánt a Svédország elleni győzelemre, s nem csak abban reménykedik, hogy Rooneyt kedden nem tudják tartani a svéd védők, hanem abban is, hogy kedvencük láttán fergeteges bíztatásba kezdenek az angol szurkolók ezrei.

Persze, kérdés, mennyire esett ki felépülése idején Rooney a játék finom mesterfogásaiból, tehát a pontos átadások és az időzítés fortélyaiból és mennyire tud majd ütőképes párost alkotni Michael Owennel.

Közben ötvenedik válogatottságát ünnepli Rio Ferdinand, remélhetőleg azzal, hogy megmutatja, méltatlanul hagyták ki egy időre az angol tizenegyből. Eriksson szerint mindenesetre remek formában van.

Gary Neville combhúzódás miatt hiányozni fog, s valószínűleg nem szerepel a svédeknél Zlatán Ibrahimovics, szintén sérülés következtében. 1968 óta tizenegyszer játszott Anglia a svédekkel, mindahányszor kikapott. De lelkesíti, hogy csak egy pont hiányzik a csoportelsőségéhez. Az angol szurkolók a kölni Dómban a győzelemért imádkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×