INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A fele megvolt, de a java még hátra van!

Infostart / InfoRádió
A Spanyolország-Tunézia mérkőzéssel félidejéhez érkezett a világbajnokság, de az igazán éles szakasz még csak most következik: a csoportmérkőzések utolsó körében mind a 16 továbbjutó hely elkel. Kedden pályára lépnek a házigazdák és az angolok is, vélhetőleg azzal a szándékkal, hogy elkerüljék egymást a nyolcaddöntőben.

Az A csoport két mérkőzése délután három órakor kezdődik. A Lengyelország-Costa Rica találkozón két csalódott, eddig pont nélkül álló csapat találkozik, számukra csak a szép búcsú jelentheti a motivációt - mondta az InfoRádió helyszíni tudósítója.

Sokkal nagyobb a tét a két hatpontos válogatott összecsapásán. A németek mindenképpen nyerni szeretnének, egyrészt hogy kiszolgálják a közönséget, másrészt hogy a maguk részéről mindent megtegyenek az angol válogatott elkerülésére.

Annál is inkább, mert a németekben még él a legutóbbi mérkőzésük emléke, amikor az angolok Münchenben 5-1-re győztek. (Az A csoport első helyezettje a B csoport másodikjával találkozik.)

Nem lesz azonban könnyű dolguk Ecuador ellen, hiszen a dél-amerikaiak eddig rendkívül eredményesen futballoztak, úgy rúgtak öt gólt, hogy egyet sem kaptak.

Lesz-e trinidadi csoda?

A B csoport csapatai este kilenckor lépnek pályára. A Paraguay-Trinidad és Tobago mérkőzésnek már csak a szigetországiak számára van tétje.

Ehhez azonban az kell, hogy a svédek kikapjanak az angoloktól, Trinidad és Tobago pedig legyőzze Paraguay-t. (És valamelyik mérkőzésen kétgólos differencia alakuljon ki.)

Dwight Yorke-ék esetleges továbbjutása kétségtelenül a vébé eddigi legnagyobb szenzációja lenne.

Az angol-svéd találkozón az angolok a csoportelsőségért küzdenek, vélhetőleg ők sem szeretnék, ha a német-angol derbi már a nyolcaddöntőben összejönne.

A svédek nyilván nem akarják Paraguay-ra bízni a továbbjutásuk kiharcolását, másrészt bizonyítani szeretnék jó hírüket, ami eddig nem igazán sikerült a világbajnokságon.


A címlapról ajánljuk