INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Tepszics Ignácék irányítják a futball-ligát

InfoRádió / MTI
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) taggyűlése hétfői tanácskozásán úgy döntött, hogy - miután Kisteleki István egy évre szóló elnöki mandátuma június 16-án lejárt - a továbbiakban egy ad hoc bizottság veszi át az ügyek intézését.

A háromtagú testületbe Tepszics Ignác, az FTC Zrt. sportigazgatója, Csorba Ottó, a Bodajk-Siófok ügyvezetője és Nagy Róbert, az MLL megbízott igazgatója került. Az érintettek elmondták, hogy egy-két napon belül elnököt választanak és kialakítják programjukat.
   
Tevékenységüket jelentős mértékben befolyásolja majd az MLL sorsa: amennyiben szerepe lesz a reorganizációs hitelekkel kapcsolatos tevékenységben, akkor folytatja munkáját, de ha ez más szervezet (például a hivatásos liga, az MHLL) keretein belül zajlik majd, akkor a szövetség (MLSZ) június 30-i közgyűlése elé egy olyan alapszabálymódosító javaslatot terjesztenek, hogy szűnjön meg.
   
Téma volt a taggyűlésen az MLSZ elnökségébe az MLL által delegált tagok ténykedésének értékelése, esetleges lemondásuk kezdeményezése, de ezt az elképzelést - személyeskedéstől sem mentes vita után - a tagság 31:5-ös szavazati aránnyal elvetette, azaz további bizalmat kapott Ferencz Gábor, Jámbor János, Kovács Péter, Molnár Csaba, Nagy Ferenc és Szima Gábor.
   
Sürgősségi indítványként kerül azonban a közgyűlés elé, hogy emeljék fel az ott szavazati joggal rendelkezők számát az eddigi 100-ról 120-ra. Amennyiben ez az elképzelés zöld utat kap, akkor a közgyűlés összetétele így alakul majd: 60 főt az amatőrök, 60 főt a profik (32-t az NB I-esek, 28-at az NB II-esek) delegálhatnak.
   
Javaslatként fogalmazódott meg, hogy az NB II két csoportjának második helyezettje a jövőben osztályozót játsszon az élvonalbeli szereplés jogáért az NB I 13. és 14. helyezettjével, de ezt - ha az MLSZ-elnökség is jóváhagyja - leghamarabb a 2007-2008-as versenykiírásban lehet rögzíteni.

A címlapról ajánljuk