INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kemény: "Megérdemelten győztek a szerbek"

Infostart / InfoRádió
Megérdemeltnek tartja a szerb-montenegrói csapat Világkupa-sikerét Kemény Dénes, a margitszigeti tornán ezüstérmes magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A tréner az InfoRádiónak adott interjújában arról is beszélt, hogy több kiemelkedő egyéni teljesítményre lett volna szükség a sikerhez.

A kétszeres olimpiai bajnok szakvezető szerint a rivális a döntőben abban nőtt a magyarok felé, hogy a játék minden elemében egyenletesen teljesített, és ennek köszönhetően győzhetett (végül hosszabbításban 10-9-re).

Kemény Dénes a vereség fő okaként azt emelte ki, hogy eleinte kapkodtak tanítványai, majd amikor a lövések nem értek célt, elbizonytalanodtak Kiss Gergelyék. A meccs bizonyos szakaszaiban a sablont erőltették, és már akkor sem vállalkoztak lövésre, amikor az nagyon is indokolt lett volna.

A magyar válogatottat tíz éve irányító szakember hangsúlyozta, hogy 3-4 kiemelkedő egyéni teljesítmény elengedhetetlen a sikerhez a szerb-montenegróiak ellen, most pedig Kásás Tamáshoz és a kapus Szécsi Zoltánhoz nem tudtak felnőni a társak.

Kapcsolódó hang

Interjú Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal
 


A címlapról ajánljuk