INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Magyarország ott lehet a németországi vébén

InfoRádió / MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-28-ra nyert Szlovákia csapata ellen, Szombathelyen, világbajnoki selejtezőn, így kettős győzelemmel biztosította helyét a németországi vébé mezőnyében.

A magyar csapat már a múlt szombati, Vágbesztercén aratott 33-24-es sikerrel megalapozta a továbbjutást.

Ezúttal tizenöt percen át jól tartotta magát a jelentős hátránnyal érkező szlovák együttes, igaz a hazaiak sem sziporkáztak úgy, mint egy hete. Ezt követően viszont - főleg a csereembereknek köszönhetően - sikerült elhúznia a hazai alakulatnak (9-5). A szlovákok emberelőnyben felzárkóztak, ám azonos létszámnál nem volt gond, a jobbszélső Tombor sziporkázott (17-13).

Magyar szempontból rosszul indult a második félidő, Buday kiállítása alatt, a 36. percben 18-17-re felzárkózott a rivális. Skaliczky László szövetségi kapitány azonnal időt kért, ennek köszönhetően a védekezés alaposan feljavult, és visszaállt a korábbi különbség (22-18). A folytatásban nagy akarással játszottak a szlovákok, de ez is csak arra volt elegendő, hogy szorossá tegyék az első szombathelyi válogatott kézilabda tétmérkőzést.

A vébére 2007. január 19. és február 4. között kerül sor Németországban, a csoportok sorsolását július 14-én tartják.

A részvétel azért is fontos, mert a vb-ről kvótát lehet szerezni a 2008-as pekingi olimpiára, illetve jó helyezés esetén ötkarikás kvalifikációs torna rendezésére nyílik lehetőség. A világbajnokság mellett a 2008-as norvégiai Európa-bajnokság is kvalifikál a nyári játékokra.

A címlapról ajánljuk