INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A McLaren előzött!

Infostart / InfoRádió
A McLaren költi el a legtöbb pénzt ebben az évben a Forma-1-es csapatok közül. A wokingiak ezzel megelőzik az eddigi rekorder Toyotát - számol be a Business F1 magazin. A 11 csapat összesen több mint 2,5 milliárd dollárt fordít az autósport elitkategóriájára.

Ron Dennis csapata 400 millió dollárt fordít a minél jobb eredmények elérésére ebben az évben. A McLarent szorosan követi a Toyota (393 millió), a Honda (382 millió) és a BMW-Sauber (378 millió).

Ez a négy csapat ugyanakkor még nem aratott futamgyőzelmet ebben az évben, és az utóbbi háromnak erre nincs is reális esélye a szezon hátralévő részében.

A McLaren intenzív fejlesztéseinek köszönhetően talán még beérheti a Ferrarit (amelytől a Monacói és a Brit Nagydíj teljesítményét figyelembe véve már nincs túl messze) és akár megközelítheti a Renault-t.

A Ferrari egyébként a maga 329 millió dollárjával csak ötödik a költési rangsorban, míg a címvédő és listavezető Renault kereken 300 millióval a hatodik.

A Red Bull 201 milliót költ, a sorban a nyolcadik az első privát csapat , a Williams 134 millióval. A Super Aguri 95, a Midland 76, a Torro Rosso 66 millió dollárral zárja a sort.

A címlapról ajánljuk