eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A spanyolok kiütötték Ukrajnát

Spanyolország a torna egyik legszínvonalasabb játékával 4-0-ra kiütötte Ukrajnát a németországi labdarúgó-világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában. David Villa duplázott, de Fernando Torres is nagyszerűen játszott.

Kisebb spanyol helyzetekkel kezdődött a lipcsei mérkőzés, amelyen Luis Aragones szövetségi kapitány az előző szezonban sérüléssel bajlódó Raúlt a kispadra ültette, és a Real sztárjánál jobb formában lévő Fernando Torresnek és a Valenciában remek hónapokat maga mögött tudó David Villának szorított helyet a csatársorban.

A 12. percben a sérülése után felépült ukrán csatárzseni, Andrij Sevcsenko egyedül törhetett kapura, de a partjelző tévesen lest intett, egy perccel később pedig Xabi Alonso fejesgóljával megszerezte a vezetést a spanyol válogatott.

A 17. percben két gólra nőtt Puyolék előnye, miután Villa szabadrúgása megpattant a sorfalon, és a labda Sovkovszkij kapust becsapva a kapuban kötött ki.

A két szerencsés gól után is a spanyolok irányították a játékot, és megérdemelten vonulhattak előnnyel a szünetre.

A három pont sorsa a második félidő elején eldőlt: Torres egyedül törhetett a kapura, a lövését hárította Sovkoszkij, de a svájci bíró szerint Vascsuk szabálytalankodott az Atletico Madrid csatárával, így a védőt kiállította, a spanyolok pedig Villa révén értékesítették a megítélt büntetőt.


Amikor végleg eldőlt: a kiállítás után Villa belövi a 11-est
(fotó: fifaworldcup.com)

Luis Aragones ezután azt is megengedte magának, hogy pihentesse a két gólszerzőt, az első vébé-meccsét játszó Villa a lecserélése előtt akár megszerezhette volna harmadik gólját. (A Valencia támadóját éppen Raúl váltotta.)

A hátralévő 35 percre már az volt a kérdés, hogy hány góllal győz a spanyol gárda. Az ukránok helyzetekig 10 emberrel is eljutottak, de szépíteni már nem tudtak. Sőt, a 80. percben érkezett Fernando Torres, és Puyol passzát kapásból a jobb alsó sarokba lőtte.

A H csoport favoritjának tartott Spanyolország a 4-0-ás sikerrel fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezheti magát, míg az ukránoknak össze kell szedniük magukat a Tunézia és a Szaúd-Arábia elleni meccsre.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×