INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

14 gólig jutott a magyar válogatott

InfoRádió / MTI
Az olimpiai bajnok magyar válogatott 14-7-re nyert Görögország ellen a margitszigeti férfi vízilabda Világkupa második napján.

A "magyaros" négyes sorozatmeccseinek szerdai játéknapján az első párban szállt vízbe a Hajós uszoda nyitott 50-es medencéjébe - az éppen ezen a napon 52 éves - Kemény Dénes legénysége a kedden a románoktól váratlan vereséget szenvedő görögökkel.

A legtalálóbb születésnapi ajándék mi más is lehetett, mint a hazai győzelem, amelyért meg is tett mindent a gárda, bár az akarás eleinte inkább hibázással, és kevésbé eredményességgel párosult.

Az első nyolc perc elejének gyors görög góljára hasonló gyors magyar találat volt a válasz: centerből Steinmetz Ádám pattintott hatásosan (1-1).

Az újabb vendégtalálatra viszont jócskán megkésve, többek között három kapufás löket után felelt a válogatott csapatkapitánya, Kásás Tamás, aki olasz légiósként a Savonából időközben átszerződött a Pro Reccóba, s ekként Madaras Norbert csapattársa lett a friss Euroliga-győztes talján gárdában.

Később Varga Dániel is feliratkozott a gólszerzők közé, de erre két görög találat következett, még szerencse, hogy Kiss Gergely balkeze hat tizedmásodperccel a nyitónegyed vége előtt tökéletesen "sült el" (4-4).

A folytatásban görög büntető borzolta a jó háromezres publikum idegeit (4-5), Kiss Csaba balja azonban villámgyors "béketeremtőnek" bizonyult (5-5), vezetéshez viszont megint a görögök jutottak.

Az addigi legszebb góllal egyenlített remek átadássorozat végén Steinmetz, a kapufákkal kötött szoros kapcsolattal szakítva pedig végre Madaras is eredményesnek bizonyult (7-6).

A harmadik játékrész már egy szokásos Madaras-löveggel indult, Biros Péter felsősarkos pattintása, majd megúszásból elért gólja, végül a mesterhármast lezáró távoli bombája révén pedig több, mint jelentősre hízott az előny (11-6).

A zárónegyedben aztán egészen ritka bravúrként a mesternégyes is megvolt, Kásás laza csuklógyakorlata jelentette a változatlanság végét (13-6).

Még egy Steinmetz-féle centergól, illetve egy görög találat jutott a befejező pillanatokra, így 14-7-es végeredmény született az olimpiai bajnoki címvédő és a vb-bronzérmes, athéni olimpiai negyedik összecsapásán.

A csoportmeccsek csütörtöki utolsó napján Magyarország Romániával találkozik.

A címlapról ajánljuk