eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

14 gólig jutott a magyar válogatott

Az olimpiai bajnok magyar válogatott 14-7-re nyert Görögország ellen a margitszigeti férfi vízilabda Világkupa második napján.

A "magyaros" négyes sorozatmeccseinek szerdai játéknapján az első párban szállt vízbe a Hajós uszoda nyitott 50-es medencéjébe - az éppen ezen a napon 52 éves - Kemény Dénes legénysége a kedden a románoktól váratlan vereséget szenvedő görögökkel.

A legtalálóbb születésnapi ajándék mi más is lehetett, mint a hazai győzelem, amelyért meg is tett mindent a gárda, bár az akarás eleinte inkább hibázással, és kevésbé eredményességgel párosult.

Az első nyolc perc elejének gyors görög góljára hasonló gyors magyar találat volt a válasz: centerből Steinmetz Ádám pattintott hatásosan (1-1).

Az újabb vendégtalálatra viszont jócskán megkésve, többek között három kapufás löket után felelt a válogatott csapatkapitánya, Kásás Tamás, aki olasz légiósként a Savonából időközben átszerződött a Pro Reccóba, s ekként Madaras Norbert csapattársa lett a friss Euroliga-győztes talján gárdában.

Később Varga Dániel is feliratkozott a gólszerzők közé, de erre két görög találat következett, még szerencse, hogy Kiss Gergely balkeze hat tizedmásodperccel a nyitónegyed vége előtt tökéletesen "sült el" (4-4).

A folytatásban görög büntető borzolta a jó háromezres publikum idegeit (4-5), Kiss Csaba balja azonban villámgyors "béketeremtőnek" bizonyult (5-5), vezetéshez viszont megint a görögök jutottak.

Az addigi legszebb góllal egyenlített remek átadássorozat végén Steinmetz, a kapufákkal kötött szoros kapcsolattal szakítva pedig végre Madaras is eredményesnek bizonyult (7-6).

A harmadik játékrész már egy szokásos Madaras-löveggel indult, Biros Péter felsősarkos pattintása, majd megúszásból elért gólja, végül a mesterhármast lezáró távoli bombája révén pedig több, mint jelentősre hízott az előny (11-6).

A zárónegyedben aztán egészen ritka bravúrként a mesternégyes is megvolt, Kásás laza csuklógyakorlata jelentette a változatlanság végét (13-6).

Még egy Steinmetz-féle centergól, illetve egy görög találat jutott a befejező pillanatokra, így 14-7-es végeredmény született az olimpiai bajnoki címvédő és a vb-bronzérmes, athéni olimpiai negyedik összecsapásán.

A csoportmeccsek csütörtöki utolsó napján Magyarország Romániával találkozik.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×