eur:
394.06
usd:
368.32
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Még a nap is kisütött a vébé nyitómérkőzésének helyszínén

Münchenben a ragyogó napsütés és a 20 fok körüli kora nyári meleg optimális feltételeket biztosít a 18. labdarúgó világbajnokság péntek délutáni megnyitójához. A német - costa rica-imérkőzést Horst Köhler államfő nyitja meg, de a stadionban jelen lesz Angela Merkel kancellár és öt minisztere is. A nyitómérkőzésre ugyan valamennyi jegy elkelt, de a stadion környékén máris feltűntek a zugárusok, akik óriási felárral kínálnak belépőt.

A bajor főváros Miasszonyunkról elnevezett Székesegyházában tartott ökumenikus istentisztelettel hivatalosan is kezdetét vette a július 9-ig tartó 18. labdarúgó világbajnokság - jelentette az InfoRádió müncheni tudósítója.

Délután a külön erre a célra épült müncheni Allianz-Aréna lefedett gyepén látványos ünnepség keretében Horst Köhler államfő méltatja a világraszóló sportesemény jelentőségét majd pontban 6 órakor a pályára lép a német és a costa rica-i válogatott.

A lelátón jelen lesz Angela Merkel kancellár is, aki kormánya valamennyi tagját kötelezte arra, hogy legalább egyszer megjelenjen a mérkőzéseknek otthont adó 12 stadion valamelyikében.

Főleg a női miniszterek ellenkeztek, de végül is Angela Merkel a diplomáciai előírásokra hivatkozva meggyőzte őket is, azzal érvelve, hogy a vébére látogató külföldi állam- illetve kormányfők csak német miniszterek kíséretében szurkolhatnak saját csapatuknak.

Becslések szerint a meccseket a helyszínen legalább egy millió külföldi és több, mint két millió német futballrajongó nézi meg, míg a német városok központjaiban kifeszített óriásvásznakon, valamint a tévé képernyőjén világszerte több mint egymilliárd szurkoló követi.

Úgy tűnik, még az időjárás is kedvez a vébének, ugyanis péntekre kisütött a nap és Münchenben a hőmérő higanyszála elszántan 20 fok körül állapodott meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×