eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az első szög: az olasz csapatok nem indulnak az Intertotó Kupában

Az olaszországi bundabotrány miatt az ország labdarúgócsapatai nem vesznek részt az Intertotó Kupa 2006/2007-es kiírásában - jelentette be kedden késő este Guido Rossi, az itáliai futballszövetséget ideiglenesen irányító kormánybiztos.

Guido Rossi bejelentését megelőzően találkozott Joseph Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökével.

"Az olasz labdarúgó szövetség minden lehetőséget mérlegelve úgy döntött, hogy nem sietteti fölöslegesen a vizsgálatokat, ezért az olasz klubok kihagyják az Intertotó Kupát, Joseph Blatter pedig ígéretet tett arra, hogy amennyiben július 31-ig lezárjuk ezt az ügyet, úgy a Bajnokok Ligájában és az UEFA Kupában is elfogadják a nevezéseinket."

A következő szezonban a Palermo és a Livorno lett volna Intertotó Kupa-résztvevő.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. Luciano Moggit, a Juventus leköszönt igazgatóját azzal vádolják, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×