eur:
389.02
usd:
361.27
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

2,5 millió eurót ért a gitározó hátvéd gólja

Két és félmillió euróval kap több pénzt a labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Barcelona az ezüstérmes Arsenalnál az európai szövetségtől. A párizsi meccs döntő gólját a hátvéd Juliano Belletti szerezte.

A zenerajongó és profi gitárosnak számító brazil válogatott futballista a 81. percben Manuel Almunia lábai között rúgta a kapuba a labdát.

A Barcelona 17,8, a párizsi döntőben 2-1-re alulmaradó Arsenal pedig 15,3 millió eurót kap az Európai Labdarúgó Szövetségtől a most véget ért szezonban nyújtott produkcióért.

Az UEFA összesen 453 millió eurót oszt szét a BL főtábláján szereplő 32 csapat, illetve a rajtuk keresztül érintett szövetségek között. Utóbbiak együttvéve 22,5 milliót kapnak.

A csoportkörbe kerülésért 1,6 millió jár valamennyi klubnak, majd mérkőzésenként 321 ezer eurót ér a pályára lépés, ehhez pedig a döntetlenért 161 ezer, a győzelemért 321 ezer eurós prémium jön. Ez azt jelenti, hogy minimum 3,5 millió euróval gazdagodik egy egyesület, ha a főtáblán szerepel.

A nyolcaddöntő résztvevői újra bezsebelhetnek 1,6 milliót, majd a negyeddöntősök 1,9, az elődöntősök pedig 2,6 milliót függetlenül az eredményektől. Ehhez jönnek a bónuszok. A finálé győztese 6,4, vesztese 3,9 milliót kap.

A szereplésért járó pénz mellett a csapatok a közvetítési jogdíjakból és jegybevételekből is komoly bevételre tesznek szert.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Az Electricite de France SA (EDF) megkapta a hatósági engedélyt az északnyugat-franciaországi Flamanville 3. számú új atomreaktorának beindítására 12 éves késedelem után. Az Autorite de Surete Nucleaire keddi közleménye szerint az üzembe helyezéshez adott zöld lámpa lehetővé teszi az EDF számára, hogy betöltse a reaktorba az üzemanyagot, folytassa a terhelési próbákat, majd megkezdje az üzemi termelést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×