INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Idézetek a Barcelona-Milan meccs résztvevőitől

Infostart / InfoRádió
A Milan ellen elért 0-0-ás döntetlen után a Barcelona - összesítésben 1-0-val - bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Párizsban május 17.-én így Arsenal- Barcelona meccs lesz. Európa azonban ma még minden idők legjobb 0-0-ás meccseként beszél a szerda esti párharcról. A mérkőzés utáni nyilatkozatokból szemezgettünk.

Frank Rijkaard, a Barcelona edzője: "Hogy szokatlanul támadók voltunk? Így szoktunk játszani. Én a támadófutballt szeretem, még olyan ellenfél ellen is, amely képes megtartani a labdát. A fontos a védekezés volt, mert a csatáraink általában hozzák magukat. Nagyon jól játszottunk."

Samuel Eto'o, a Barca csatára: "Az első félidőben nagyon sok helyzetünk volt, jól játszottunk, de a Milan kitűnő csapat. Fel kellett áldoznunk magunkat, persze tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Dida kitűnően védett."

Carlo Ancelotti, a Milan edzője: "Nagyon csalódottak vagyunk, mivel ez a csapat többet érdemelt egy elődöntőnél, és nem csak a ma esti produkciója miatt. Mindent beleadtunk, ahogyan egy ilyen nagyszerű csapattól illik. Mi irányítottuk a mérkőzést. Sajnos, egy bírói döntés még hátráltatott is minket, Sevcsenko góljánál. Nem értem, hogy volt képes a játékvezető ilyen hibát véteni egy ilyen fontos mérkőzésen. A továbbjutás nem volt reménytelen ügy, és ez a mozzanat döntötte el. Jól futballoztunk, főleg az első félidőben, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Emelt fővel távoztunk a Nou Campból."

Clarence Seedorf, a Milan középpályása: "Nagyszerű, teljesen kiegyenlített mérkőzés volt. Csak azt sajnálom, hogy olyan sok helyzetet hagytunk ki a hazai pályán. A Milan többet érdemelt ennél, és majdnem eljutott Párizsba. Nagyszerű volt a közönség, óriási meccset játszottunk, és az ellenfélnek köszönhetően tényleg élvezetes volt a játék. A Milan a San Siróban vesztette el a találkozót. A gól? Ez a Milan, és mi nem foghatjuk a bíróra a kiesést. Sok más helyzetünk is volt, és ha gólt szereztünk volna az első mérkőzésen, akkor a bíró hibája sem számított volna. Ma nagyon sokat bizonyítottunk, Barcelonában kiderült, hogy milyen erős csapat is a Milan, hiszen évek óta mindig versenyképes a legmagasabb szinten is."

Manuel Rui Costa, a Milan középpályása, aki csereként állt be: "Sevcsenko meg nem adott gólja nem tett jót nekünk, de a 180 perc teljesítménye alapján döntetlen volt a két csapat között. Ez egy előrehozott döntő volt. Bár kiestünk a Bajnokok Ligájából, ezt emelt fővel tettük. Ez megadja nekünk az erőt, hogy tovább harcoljunk a bajnokságban, hogy tovább üldözzük a Juventust. Biztos vagyok benne, hogy a Milan jövőre ugyanilyen erősen fog visszatérni, ez a klub nem fog eltűnni, és jövőre is nagyszerű csapatuk lesz."

Adriano Galliani, a Milan elnöke: "Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, két nagyszerű csapattal. Mindkettő megérdemelte volna a továbbjutást. Nagy kár, hogy az egészet egy bírói tévedés döntötte el, amikor Seva gólját érvénytelenítették. A végső sípszó is előbb hangzott el, mint ahogy lejárt volna a három perces hosszabbítás. Ettől függetlenül mindkét csapat bizonyította nagyságát. Ez a két klub játssza a legjobb futballt Európában. Ez olyan, mint amikor egy boxmeccset pontozással döntenek el. A bírói döntések nagyon fontosak. Most felesleges bárkire is ujjal mutogatnunk, amiért így alakultak a dolgok. Kiestünk, ez előfordul, jövőre újra megpróbáljuk."

A címlapról ajánljuk