INFORÁDIÓ
2021. október 17. vasárnap
Hedvig

operatív törzs

novák katalin

napinfo

Az egyik operatív törzs befejezi a munkát - a nap hírei

Infostart / InfoRádió

A gazdasági újraindítást célzó magyar program mindenben megfelel a korábban lefektetett alapelveknek - jelentette ki a pénzügyminiszter. Befejezte a munkát a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs. Újabb történelmi csúcsot döntött a földgáz ára Európában. Az InfoRádió legfontosabb keddi hírei.

A pénzügyminiszter szerint, politikailag motivált felvetések lassítják a gazdasági helyreállítást célzó magyar program uniós elfogadását. Varga Mihály uniós pénzügyminiszterek luxembourgi tanácskozását követően arról beszélt: a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását és a gazdasági újraindítást célzó magyar program minden tekintetben megfelel a korábban lefektetett alapelveknek.

Elindult az Nhp Zöld Otthon Program. A feltételek szerint az új hitelből csak olyan új lakás vásárolható vagy építhető, ami már BB energetikai besorolású, azaz közel nulla energiaigényű és energiafogyasztásának 25 százalékát megújuló energiából kell fedeznie. A keretösszeg 200 milliárd forint. Az MNB 0 százalékos kamat mellett biztosít a hitelintézeteknek refinanszírozási forrást, amelyet azok legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett hitelezhetnek tovább a lakossági ügyfelek részére.

Az elmúlt 24 órában 16 beteg halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményeiben, 294 új fertőzöttet találtak. 585 embert ápolnak kórházban, 86-an gépi lélegeztetésre szorulnak. Az aktív fertőzöttek száma 8.041 -re nőtt. A járvány kezdete óta már több mint 825 ezer embernél igazolták a fertőzést, 30.246-an haltak meg a betegségben.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter, a testület vezetője bejelentette: a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs befejezi a munkáját, mert a közösségi élet újraindult, már csak a működtetését kell biztosítani, ami a kormány feladata.

A kormány több mint 300 millió forintos többletforrást biztosít az örökbefogadási folyamatok lebonyolítására, és több mint 50-nel növeli az örökbefogadásban közreműködő tanácsadók és pszichológusok számát. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően azt mondta: mindent megtesznek, hogy minél rövidebb idő alatt örökbefogadó szülőkre találjanak az érintett gyermekek, és minél hamarabb örökbefogadó szülőkké válhassanak azok, akik erre várnak.

Közös sztrájkbizottságot alakít a két nagy pedagógus-szakszervezet. A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azonnali béremelést és az oktatásban dolgozók munkaterheinek csökkentését követeli. A szakszervezetek képviselői közölték: kormánynak a jogszabály szerint öt napon belül ki kell jelölnie a sztrájktárgyalási partnereket.

Három névvel nyomtatják az ellenzéki előválasztás második fordulójának szavazólapjait – értesült több hírportál. Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter egyeztetett korábban arról, hogy miniszterelnök-jelöltként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként együtt indulnak a második fordulóban és kezdeményezik, hogy egymás mellett szerepelhessen a nevük a szavazólapon, de az Országos Előválasztási Bizottság ezt nem fogadta el.

Bizalmi szavazást kezdeményezett magával szemben a Momentum elnöke a párt küldöttgyűlésénél. Fekete-Győr András Facebook-bejegyzésében azt írja: a miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt ő a felelős. Hangsúlyozta: bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd rá a továbbiakban is.

Rekordszintre drágult a földgáz Európában. Egy hónapon belül már a sokadik történelmi csúcsára emelkedett a földgáz tőzsdei ára Európában az amszterdami gáztőzsdén: ezer köbméterenként 1228 dollár 80 centbe, megawattóraként 102 euró 45 centbe kerül. Január óta ötszörösére nőttek a földgázárak a legnagyobb európai gáztőzsdén.

Megbukott a parlamenti voksoláson a Florin Citu vezette román kormány. Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt bizalmatlansági indítványát 281 képviselő és szenátor szavazta meg. A kormány megbuktatásához legkevesebb 234 voksra volt szükség.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018