eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Soha nem látott léptékű otthonteremtési program jön" - a nap hírei

A kormányfő szerint rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet. Újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 12 beteg. Egyedülállónak tartja az ország hitelminősítői elismerését az unióban a pénzügyminiszter. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

A kormányfő szerint rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban, az operatív törzs ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megindult Magyarországon is. Azt a tájékoztatást kapta, hogy további járványkórház-kapacitások megnyitása most még nem szükséges.

Újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 12 beteg. Az aktív fertőzöttek száma 17 248-re ,a halálos áldozatoké 730-ra emelkedett. A járvány kezdete óta 23.077 embernél azonosították a kórokozót. Jelenleg 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs ülése után az M1-en alapvető szabálynak nevezte, hogy az emberek bárhová csak egészségesen menjenek.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter célja, hogy a járvány miatt se csökkenjen a családok életszínvonala. Az október 1-jétől hivatalba lépő Novák Katalin a Magyar Nemzetnek nyilatkozott erről. A politikus korábban soha nem látott léptékű otthonteremtési programot ígért, és megismételte: nem vesznek el a családtámogatásokból.

Egyedülállónak tartja Magyarország hitelminősítői elismerését az Európai Unióban a pénzügyminiszter. Varga Mihály a Moody's bejelentésére reagálva hangsúlyozta: az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították. A nemzetközi hitelminősítő pénteken stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

A hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása több mint egymillió embernek jelent érdemi segítséget – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba videoüzenetében elmondta: a moratórium minden, március 18-a előtt felvett kölcsönre és lízingre vonatkozik.

Kiemelten kezeli a közlekedés fejlesztésének kérdését a Mesterséges Intelligencia Stratégia– mondta az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László hozzátette: a tervezett intézkedések között szerepel a tömegközlekedési fejlesztések mellett a forgalomirányítás és közlekedésszervezés hatékonyabbá tétele, illetve a digitális infrastruktúra építése.

Versenyképes ágazattá kívánja fejleszteni az erdőgazdálkodást a gyenge termőképességű területeken az Agrárminisztérium – jelentette ki az erdő- és földügyi államtitkár. Zambó Péter a magánerdősök országos találkozóján nemzeti érdeknek nevezte, hogy a klímaváltozás időszakában megőrizzék a meglévő erdők minőségét, növeljék természetességüket, bővítsék a fával borított területeket.

A 2010-es kormányváltás óta megháromszorozódott az iskolai és szünidei étkeztetésre fordított állami forrás – jelentette ki a stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár. Sölch Gellért az országos közétkeztetési szakácsverseny döntőjén hangsúlyozta: a kormány kiemelt figyelmet fordít azokra, akik intézményi keretek között ingyenesen, illetve kedvezményesen étkeznek.

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson - jelentették ki a párt társelnökei. Schmuck Erzsébet hangsúlyozta: minden egyéni választókerületben előválasztáson kell dönteni a közös ellenzéki jelölt személyéről, a kormányprogramban pedig szerepelnie kell a szociális és ökológiai válság kezelésnek. Kanász-Nagy Máté kiemelt célnak nevezte az alapvető élelmiszerek áfa-csökkentését, illetve a szociális dolgozók bérrendezését.

Fehéroroszország fővárosában ismét több mint 60 embert vett őrizetbe a rendőrség. Az ellenzék százezres demonstrációt hirdetett a hétvégére, és a vasárnapi megmozduláson jelképesen beiktatnák elnöknek Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezetőt, aki az augusztusi voksolás után menekülni kényszerült az országból.

Párizsban a Charlie Hebdo szatirikus hetilapon akart bosszút állni a pénteki támadás fő gyanúsítottja. A 18 éves pakisztáni születésű férfi hentesbárddal sebesített meg könnyebben két embert a lap korábbi szerkesztőségének közelében. 2015 januárjában a szerkesztőség épületében gyilkolt meg két dzsihadista merénylő 23 embert bosszúból, amiért a vicclap Mohamed-karikatúrákat jelentetett meg. A merénylő azt hitte: a szerkesztőség még ugyanabban az épületben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×