eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Los Angeles, 2017. február 23.A gála díszleteként használt Oscar-szobrok frissítő festésükre várnak Los Angelesben 2017. február 22-én, négy nappal az Oscar-díjak 89. átadási ünnepsége előtt. (MTI/EPA/Paul Buck)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Buck

Visszahúzódó személyisége miatt nem volt ott az Oscar-gálán a magyar díjazott

Mihalek Zsuzsa nem utazott el Los Angelesbe.

A Magyarországon forgatott Szegény párák Oscar-díjat nyert legjobb látványtervezésért, két brit szakember – Shona Heath és James Price – és a magyar Mihalek Zsuzsa érdemelte ki a díjat. A gálán azonban csak a britek voltak ott, magyar szakember távolmaradt, Mihalek Zsuzsát a kollégái a színpadon méltatták − írja a HVG.

„Zsuzsa az első perctől kezdve velünk volt a csapatban, kiváló szakember. A munka kezdetkor megkapta a hatalmas dossziékat tőlünk a bútortervekkel, amelyeket azonnal interpretált, és sajátjának érzett. Azt hiszem, hogy egy kicsit Zsuzsa ízlése alakította ki a Szegény párák végleges képi világát. Behozott a filmbe személyes tárgyakat. Például, amikor Dunken felfedezi Bella hálószobáját és felemel a földről egy babát, az Zsuzsa saját babája volt. Sőt, a Bella ágya is Zsuzsa gyűjteményéből származik” – monda Shona Heath.

Nem érte váratlanul a kollégáit, hogy Mihalek Zsuzsa nem utazott ki a gálára, de nagyon sajnálták. Mint Price mondta, „Zsuzsa személyiségéből adódik, hogy szeret inkább a háttérben maradni, visszahúzódó szakember. Sokáig hezitált azon, hogy eljöjjön-e a gálára. Többször beszéltünk erről. Végül úgy döntött, hogy nem szeretne részt venni az Oscaron, mert egy ilyen esemény nem igazán az ő közege” – írja a portál.

A Szegény párákat az Amerikai Filmakadémia tagjai tizenegy Oscarra jelölték. Ebből négy jelölést váltott díjra a film a 96. Oscar-gálán, köztük a Produkciós design kategória díját is hazavihette a három szakember. Magyarországnak ezzel idén is jutott egy Oscar-szobor.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×