eur:
390.86
usd:
366.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A view of the Golden Globe statue on stage before HFPA President Helen Hoehne announces the nominations for the 79th Annual Golden Globes at the Beverly Hilton Hotel on December 13, 2021 in Beverly Hills, California. (Photo by Michael Buckner/Variety/Penske Media via Getty Images)
Nyitókép: Michael Buckner/Variety/Penske Media via Getty Images

Drasztikus változások a Golden Globe-botrány után

Új tulajdonosa van a Golden Globe-díjátadónak, a díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók testülete (HFPA) megszűnt eddigi formájában.

Az Eldridge Industries hétfőn vásárolta meg a Golden Globe-ot a díjátadó gálát szervező Dick Clark Productions (DCP) céggel együtt.

Az eladásra azt követően kerül sor, hogy a Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywood Foreign Press Associationt (HFPA) etikai hibákkal és a sokszínűség hiányával vádolták, a Los Angeles Times 2021-es vizsgálata feltárta, hogy a szervezet tagjai között egyáltalán nem volt fekete újságíró. A HFPA a botrány miatt végül meg sem tudta rendezni a 2022-es díjátadó gáláját.

A hollywoodi külföldi tudósítókból álló szervezet a kritikák nyomán megnövelte és sokszínűbbé tette tagságát, és új etikai kódexet is készített.

Az Eldridge Industries elnöke, Todd Boehly közölte, hogy a HFPA-t a jelenlegi nonprofit szervezet formájában megszünteti, és profitorientált vállalkozássá akarja változtatni. A szervezet tagjai a vállalkozás fizetett alkalmazottai lesznek. Szóvivője hozzátette, hogy a HFPA-nak jelenleg 310 szavazásra jogosult tagja van, ők döntenek majd a 2024-es ceremónia díjairól.

Az NBC, amely 2022-ben nem volt hajlandó közvetíteni a gálát, a változtatások után, idén már ismét sugározta, de az még nem derült ki, hogy melyik csatorna fogja közvetíteni 2024-es Golden Globe-ceremóniát.

A Golden Globe Awards megvásárlásának pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×