eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin
Mácsai Pál, a színház igazgatója beszél a 2017/2018-as évadnyitó társulati ülés előtt tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Örkény István Színházban 2017. szeptember 26-án. Az eseményen átadták a színház felújított nézőterét.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Döbbenetes malőr miatt szakadt félbe az Örkény Színház előadása

Mácsai Pál igazgató azt írta az eset kapcsán, hogy működésük húsz éve alatt ilyen még nem fordult elő.

Félbeszakadt az Örkény Színház Szabó Magda művéből készült, Az ajtó című előadása.

„Egy előadás megszakítása az utolsó utáni – szerencsére igen ritka – esemény a színházi világban. Működésünk húsz éve alatt nem is történt ilyen, és szívből remélem, nem ismétlődik meg a jövőben” – írja az eset kapcsán Mácsai Pál igazgató a színház Facebook-oldalán.

Mint a posztból kiderül, a számítógépes rendszer hibásodott meg: „A színpadi-szcenikai világítás, illetve a vetítés és a hangosítás együttes vezérlése jó ideje számítógépes rendszerekkel történik. Együttes elromlásuk igazi ritkaság – de, mint látták –, mégsem kizárt.

Reflektoraink irányíthatatlanul villogtak,

és ezt semmilyen ismert módszerrel nem tudtuk elhárítani. Nem is lehetett, a rendszerhiba hosszabb szervizelést igényelt. Az okokat szakembereink mára feltárták, az elromlott alkatrészeket kicserélték.”

Majd sajnálkozását fejezte ki az igazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×