eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Sokan jelentkeztek az MMA művészeti ösztöndíjpályázatára

Március 21-éig lehetett jelentkezni a havi bruttó 200 ezer forintra, tízszeres volt a túljelentkezés.

Több mint tízszeres a túljelentkezés az MMA Művészeti Ösztöndíjprogramra - közölte az MMA az Infostarttal. Március 21-én éjfélig, kilenc művészeti területről várták a pályázatokat. A határidő lejártáig több mint 1000 pályaművet nyújtottak be.

A Magyar Művészeti Akadémia idén ötödik alkalommal három évre szóló, havi bruttó 200 000 forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdetett pályázatot 100 fő részére.

Kocsis Miklós az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatója elmondta, építőművészet, film- és fotóművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet, és zeneművészet kategóriákban 1032 formailag érvényes projekt érkezett.

A legnépszerűbb művészeti ágnak a képző-, és a zeneművészet bizonyult, míg előbbire 219, addig utóbbira 149 pályaművet adtak be

a 18–50 év közötti jelentkezők.

Az ösztöndíjprogram célja − programszerű, három évre szóló – alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése. A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről. A tartalmilag is érvényes pályázatok első körös bírálata áprilisban kezdődik, a nyertesek névsorát pedig júniusban hirdetik ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×