eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Louis Garrel francia színész és filmrendező, Mécs Mónika filmproducer, Gijs Naber holland színész, Enyedi Ildikó filmrendező, Luna Wedler svájci színésznő és Sergio Rubini olasz színész (b-j) a Feleségem története című film bemutatójára érkezik a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

"Meg is könnyeztük a cannes-i vastapsot" – exkluzív

Nem számít díjra, mégis reménykedik a sikerben a cannes-i filmfesztiválon versenyző A feleségem története című nemzetközi koprodukcióban forgatott, Enyedi Ildikó rendezte romantikus filmdráma vezető producere. Mécs Mónika szerint erős mezőnyben szerepel az alkotás, és már a részvétel is megtisztelő.

A feleségem története című film túl van az első megméretésen, Cannes-ban először vetítették le a nagyközönségnek.

„Tudjuk, hogy a cannes-i szigorú közönség. Ha unnak egy filmet vagy nem tetszik nekik, akkor kimennek, akár ki is fütyülik, ilyen szempontból nagyon kritikusak. Végigülték a filmet és a végén állva tapsolták nagyon sokáig.

Nagyon megható volt az a szeretet és az a sok gratuláció ami a stáb és felénk áradt a közönségtől.

Meg is könnyeztük, annyira erős élmény volt ez a vastaps” – mondta Mécs Mónika vezető producer.

A szakember felidézte, hogy a forgatás még a járvány előtt zajlott.

„Beszéltünk arról a munkatársaimmal, ha elhalasztottuk volna forgatást, akkor belecsúsztunk volna a Covidba, és az nagyon megnehezítette volna a helyzetünket. Az utómunka viszont a Covid idejére esett, az okozott problémát, ott azért sokáig kellett várnunk. Elég nagy bonyodalmakat okozott átszervezni a munkálatokat.”

A producer azt mondta, nem számít díjra Cannes-ban, de azért titkon reménykedik.

„Mindenfélét hallunk. Nyilván nagyon nagy nevek vannak itt jelen, nagyon erős a mezőny ugyanis másfél év termését válogatták és hívták meg, de azt gondolom, hogy az, hogy itt vagyunk Cannes-ban, az már eleve egy nagyon nagy siker. Ha díj nélkül távozunk, akkor sem leszünk csalódottak.

Az, hogy itt szerepelhetett a film, csodálatos dolog.”

Az Arany Pálmát szombaton adják át, a magyar mozikban pedig szeptember 23-től lesz látható Enyedi Ildikó új filmje. Mécs Mónika reméli, hogy nem tér vissza a járvány, és el lehet kezdeni vetíteni a filmet.

A teljes beszélgetést alább hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×