eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Louis Garrel francia színész és filmrendező, Mécs Mónika filmproducer, Gijs Naber holland színész, Enyedi Ildikó filmrendező, Luna Wedler svájci színésznő és Sergio Rubini olasz színész (b-j) a Feleségem története című film bemutatójára érkezik a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

"Meg is könnyeztük a cannes-i vastapsot" – exkluzív

Nem számít díjra, mégis reménykedik a sikerben a cannes-i filmfesztiválon versenyző A feleségem története című nemzetközi koprodukcióban forgatott, Enyedi Ildikó rendezte romantikus filmdráma vezető producere. Mécs Mónika szerint erős mezőnyben szerepel az alkotás, és már a részvétel is megtisztelő.

A feleségem története című film túl van az első megméretésen, Cannes-ban először vetítették le a nagyközönségnek.

„Tudjuk, hogy a cannes-i szigorú közönség. Ha unnak egy filmet vagy nem tetszik nekik, akkor kimennek, akár ki is fütyülik, ilyen szempontból nagyon kritikusak. Végigülték a filmet és a végén állva tapsolták nagyon sokáig.

Nagyon megható volt az a szeretet és az a sok gratuláció ami a stáb és felénk áradt a közönségtől.

Meg is könnyeztük, annyira erős élmény volt ez a vastaps” – mondta Mécs Mónika vezető producer.

A szakember felidézte, hogy a forgatás még a járvány előtt zajlott.

„Beszéltünk arról a munkatársaimmal, ha elhalasztottuk volna forgatást, akkor belecsúsztunk volna a Covidba, és az nagyon megnehezítette volna a helyzetünket. Az utómunka viszont a Covid idejére esett, az okozott problémát, ott azért sokáig kellett várnunk. Elég nagy bonyodalmakat okozott átszervezni a munkálatokat.”

A producer azt mondta, nem számít díjra Cannes-ban, de azért titkon reménykedik.

„Mindenfélét hallunk. Nyilván nagyon nagy nevek vannak itt jelen, nagyon erős a mezőny ugyanis másfél év termését válogatták és hívták meg, de azt gondolom, hogy az, hogy itt vagyunk Cannes-ban, az már eleve egy nagyon nagy siker. Ha díj nélkül távozunk, akkor sem leszünk csalódottak.

Az, hogy itt szerepelhetett a film, csodálatos dolog.”

Az Arany Pálmát szombaton adják át, a magyar mozikban pedig szeptember 23-től lesz látható Enyedi Ildikó új filmje. Mécs Mónika reméli, hogy nem tér vissza a járvány, és el lehet kezdeni vetíteni a filmet.

A teljes beszélgetést alább hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×