eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Emmy: fej fej mellett a korona és a Mandalorian

A tévécsatornák közül az HBO és az HBO Max gyűjtötte a legtöbb, 130 jelölést, a Netflix 129 jelöléssel szorult a második helyre.

A korona és a Mandalorian kapta a legtöbb, 24-24 jelölést az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjaira.

A legjobb drámasorozat-kategóriában a brit uralkodóházról szóló A korona mellett a Bridgerton, A fiúk, A szolgálólány meséje, a Lovecraft Country, a The Mandalorian, A póz és a Rólunk szól esélyes a legrangosabb tévés díjra. A vígjátéksorozatok mezőnyében pedig a Ted Lasso, a Feketék fehéren, a Cobra Kai, az Emily Párizsban, a Hacks, A Kominsky-módszer, a PEN15 vagy A légikísérő kaphat díjat.

A limitált epizódszámú szériák között a Kate Winslettel forgatott Easttowni rejtélyek, A vezércsel, a WandaVison, a The Underground Rairoad és az I May Destroy You versenyez a trófeáért.

A jelölések a streamingszolgáltatók előretörését jelzik: a három legfontosabb díjkategóriában, a legjobb dráma, vígjáték és limitált sorozatok mezőnyébe a televíziók produkciói közül egyedül az NBC Rólunk szól című szériája tudott bekerülni.

Frank Scherma, a televíziós akadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy példátlanul emberpróbáló év termését reprezentálják a jelölések. Mint mondta, az elmúlt 18 hónapban az ágazatból nagyon sokan dolgoztak home office-ban, és most nagyon jól esik, hogy ismét vissza lehetett térni a forgatások helyszínére.

"Jó televíziót csinálni egy csoport közös erőfeszítésének eredménye. (...) El sem tudom mondani, mennyire hiányzott" - hangoztatta.

A színészi kategóriákban mások mellett Kaley Cuoco (A légikísérő), Tracee Ellis Rodd (Feketék fehéren), William H. Macy (Shameless - Szégyentelenek), Emma Corin (A korona), Jurnee Smollett (Lovecraft Country), Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) is jelölt lett.

Az Emmy-díjakat szeptember 10-én adják át, a műsort a CBS televízió közvetíti élőben egy színházból. A rendezvényen korlátozott számú közönség és a jelöltek vehetnek majd részt. Tavaly a pandémia miatt virtuális díjátadó gálát tartott a televíziós akadémia.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×