eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Vígszínház

Kiköltözik a Margitszigetre a Vígszínház – egy kicsit

A Kabaré című Musical július 9-én látható először ott.

A Kabaré című musicalt mutatják be nyáron a Margitszigeten: a darabot július 9-én és 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő Vígszínház előadásában láthatja a közönség.

A Vígszínház még sosem tűzte műsorára a Kabarét, és még sosem vendégeskedett a légvonalban alig néhány száz méterre levő Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A két intézmény első együttműködése a Masteroff-Kander-Ebb-musical szabadtéri bemutatója lesz – olvasható a Margitszigeti Színház közleményében.

Mint írják,

a Szent István körútihoz képest is nagyobb helyszínen más hangsúlyokat kap a darab,

amelyet a rendező Béres Attila, és a darab koreográfusa, Barta Dóra a térben és a szereplők mozgatásában is érvényesít. A Cziegler Balázs tervezte díszlet és a Tihanyi Ildikó által megálmodott jelmezek a látvány, a hatás erősítését szolgálják, mindezzel felerősítve a szenvedélyt, a drámát, megőrizve a történelem tanulságait, új jelentésrétegekkel gazdagítva az előadást - áll a közleményben.

A darabot 1966-ban mutatták be a Broadwayn, óriási sikerrel. A musical népszerűségéhez hozzájárult a nyolc Oscar-díjjal elismert 1972-es filmváltozat Bob Fosse rendezésében, Joel Gray, Michael York és Liza Minnelli szereplésével.

A több évtizede töretlenül hódító produkciót - amely a filmes változattal örökre beírta magát az új zenés dráma, azaz a musical műfajába -, most ismét színpadon láthatja a közönség, az áprilisra tervezett vígszínházi bemutatót követően a margitszigeti nagyszínpadon. A legendás darab főbb szerepeiben Seress Zoltán, Szilágyi Csenge, Igó Éva, Kern András és Brasch Bence lesz látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×