eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Rudolf Péter rendező Moliere Az úrhatnám polgár című zenés vígjátékának próbáján a Pécsi Nemzeti Színházban 2019. december 4-én. A darabot december 6-án mutatják be.
Nyitókép: Sóki Tamás

Rudolf Péterék hosszú távon terveznek az online közvetítéssel

VígSTREAMház, ez a Vígszínház új neve, legalábbis a virtuális világban. A fővárosi teátrum streamelt előadásai ugyanis a koronavírus után is láthatóak lesznek.

Cseh Tamás születésnapi emlékkoncertjét és a Dzsungel könyve 25. évfordulóját is meg lehet majd nézni online a Vígszínház januári programjai között – mondta az InfoRádiónak Rudolf Péter.

A zeneszerző tiszteletére január 22-én egy koncertfelvételt sugároz majd a Vígszínház, amit három fiatal színész, Tóth András, Zoltán Áron és Orosz Ákos hoztak létre. A színházigazgató szerint a Kelet-nyugati pályaudvar című darab méltó ünneplése lehet az évfordulónak.

Január 16-án William Shakespeare leghíresebb műve, a Hamlet egy korábbi felvételének közvetítésével kezdődik a VígSTREAMház 2021-es sorozata. Eszenyi Enikő rendezésének főbb szerepeiben: ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Fesztbaum Béla és Orosz Ákos látható.

Halász Judit és Hirtling István főszereplésével pedig január 23-án Pass Andrea kortárs magyar drámáját, A vándorkutyát közvetítik.

A streamelt előadásoknak köszönhetően azokhoz is eljut a színház, akik vidéken vagy külföldön élnek, esetleg kevesebb esélyük van színházlátogatásra, véli Rudolf Péter, aki szerit nagyon fontos eleme mindennek, hogy a világ olyan pontjaira is eljut a színház, ahol a visszajelzések alapján – bizonyos értelemben – többet is jelent, hogy újra magyar szót hallanak és magyar színházzal találkozhatnak.

Nem beszélve a szociális részéről, tette hozzá az igazgató, utalva arra, hogy esetleg egy család nem engedhet meg magának több jegyet például a Padlás előadására, kiváltképp, ha az ország egy távoli szegletéből érkeznének, amit az utazás is tovább nehezít.

A Padlás 999. online közvetített eladására egyébként több mint 10 ezer jegy kelt el, ami akár 30-40 ezer embert is jelenthet, mintegy 50 országból világszerte.

A Vígszínház hosszú távon is tervez az online előadásokkal – tette hozzá a direktor, aki szerint a művészeten túl természetesen mindez gazdasági kérdés is. Rudolf Péter úgy véli, nem árt, hogy ha egy korszak előadásait megőrzik az utókornak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×