eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nagy Feró a Beatrice együttes koncertjén a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 20-án.
Nyitókép: Veres Nándor

Nagy Feró: a legfontosabb dolog a személyes példamutatás

A 75. születésnapját nemrég ünneplő zenész elárulta, mit kapott ajándékba a kormányfőtől, de azt is, nagy baloldali politikusok felköszöntötték-e.

Nagy Feró, aki a közelmúltban ünnepelete 75. születésnapját, terjedelmes interjút adott a Rockstation portálnak, amelyben elmondta, semmit sem tudott a fia által összehozott tribute albumról, amelyen Bródy János és Ákos is közreműködik.

Arról is beszélt, mit kapott születésnapjára Orbán Viktor miniszterelnöktől a Facebook-köszöntésen kívül.

"Olyan fügepálinkából kaptam, amelyhez

szerintem a Karmelita kolostorban termelték a fügét.

Úgy emlékszem, vannak ott fügefák. Írt hozzá egy kis levelet is. Nagyon jólesett, hogy a miniszterelnök úr észreveszi, hogy születésnapom van és foglalkozik vele."

A "nagyon nagy baloldali politikusok" nem köszöntötték fel, de tiszteletben tartja mindenkinek a politikai állásfoglalását, "gondoljon mindenki azt, amit akar", ráadásul számára a művészi mérce és a politika két külön dolog, tiszteli is Bródy Jánost mint szövegírót és dalszerző művészt.

A Bearice viszont 2011 óta nem adott ki új albumot, erről is beszélt: "gondolkodom az anyagán", mondta, de csak a koronavírus-járvány után fog rajta dolgozni is.

Jelenleg filmesként, zenészként és rádiós műsorvezetőként is elfoglaltnak tartja magát, de a járvány végeztével kárpát-medencei koncertturnéra indulna.

Arról, hogy nem szakmába vágó tévés szerepléseket is elvállal, azt mondta,

a "fontosabb embereknek meg kell mutatnunk a kicsit fontatlan celebeknek, hogy mi vagyunk, és hogy a celebritás, a híresség nem arról szól, hogy valaki a televízióban látható, amúgy meg nem tud semmit".

Az ország legjobb zenekarának ma a Tankcsapdát tartja.

A legfontosabb dolognak a személyes példamutatást tartja.

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×