eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rálátás a  Várkert Bazár déli területére a panorámalépcsőről, háttérben a Duna és a Gellért-hegy. Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 - 1883 között neoreneszánsz stílusban. Kiemelt műemlék, a világörökség része.  MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ma kezdődik az őszi Margó irodalmi fesztivál

Online Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Stefan Ahnhem és Wu Ming-yi, személyesen Háy János, Nyáry Krisztián, Závada Pál és Bereményi Géza is vendége lesz október 15. és 18. között a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárnak a Várkert Bazárban.

Az eseményt járványügyi óvintézkedésekkel, szigorú biztonsági előírások mellett rendezik meg. A fesztivál négy napja alatt mintegy hatvan programmal várják az érdeklődőket.

Új könyvet mutat be a fesztiválon mások mellett Barabási Albert-László, Háy János, Kiss Tibor Noé, Mucsi Zoltán, Nyáry Krisztián, Rubik Ernő, Tisza Kata és Závada Pál. Rendhagyó irodalmi-zenei műsorral lép fel Pátkai Rozina, valamint Bereményi Géza és Járai Márk.

A fesztiválon online vesz részt a finn Sofi Oksanen, a svéd Jonas Jonasson, a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem és a tajvani Wu Ming-yi, utóbbi friss regényét, Az ellopott biciklit mutatja be.

A fesztiválon idén is átadják a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×