INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

vígszínház

eszenyi enikő

kommunikáció

kilépés

kultúra

A Bűn és bűnhődés, valamint a Szentivánéji álom c. darabok megtekintésére hívogató óriásplakátok a Vígszínház Szent István körúti homlokzatán. Az épület 1896-ban, egy év alatt valósult meg, a bécsi Fellner és Helmer iroda tervei alapján. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Megmagyarázták tettüket a Vígszínházból kilépő színészek

Infostart

Nyilatkozatot adtak ki a Vígszínházból elszerződött társulati tagok a távozásuk okai kapcsán.

A Színház Online oldalon megjelent közleményük így szól: "Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal."

Hozzátették: azért hozzák nyilvánosságra ezt a levelet, mert a Vígszínházban szerintük nem állt rendelkezésre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalataikat, panaszaikat kivizsgálták volna. Így kívánnak kiállni az intézményben szerzett tapasztalataikról a 24.hu-nak nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett.

"Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata"- zárják nyilatkozatukat. Az aláírók listája itt olvasható.

A Vígszínházat 2009 óta vezető Eszenyi Enikő ismét pályázik az igazgatói pozícióra, ezért készített vele február végén interjút a 24.hu. A beszélgetés megjelenése után kereste meg az oldalt a Víg egyik volt rendezőasszisztense, hogy beszámoljon a színházban uralkodó légkörről. Ezt követően több egykori alkalmazottal beszéltek.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018