Auguszt József, az Auguszt cukrászda tulajdonosa a siker receptjének a minőséget, a kitartást, az alkalmazkodóképességet és a szorgalmat tartja.
"Ahhoz, hogy 150 évig fennálljon egy cukrászda nagyon sok mindent kell jól csinálni. A jó minőséghez mindig szorgalmasnak kellett lenni, reggel 6-ra be kellett menni a cukrászdába felügyelni a munkát" - magyarázta a cukrászmester.
Auguszt József szerint nem kell állandóan újítani: a legfontosabb, hogy a minőség színvonala mindig magasan legyen.
"Megújulni annyiban kell, hogy néha ki kell találni újdonságokat, de ez a vendégeken múlik, hogy mennyire fogadnak el egy új kuriózumot. Az elmúlt 50 évben hat olyan termék maradt meg a cukrászda választékában, amit a vendégek elfogadtak" - részletezte Auguszt.
A mai rendezvényen a család történetét bemutató kamarakiállítás megnyitóján Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója fog előadást tartani. Ezen kívül jubileumi torta is lesz, illetve be lesz mutatva három újfajta sütemény, amelyeket Auguszt József gyermekei után neveztek el.