eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
David B. Cornstein, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Kövér László házelnöknél tett bemutatkozó látogatásán az Országházban 2018. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megfejtette Magyarország rejtett titkát az amerikai nagykövet

Négy magyar művész, Marton Éva, Fischer Ádám, Fischer Iván és Kurtág György kapta meg az amerikai Kennedy Központ Arany Medálja kitüntetést a budapesti nagyköveti rezidencián.

“A nyüzsgő kulturális élet Magyarország rejtett titka” - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva David B. Cornstein, az Egyesült Államok Budapestre akkreditált nagykövete.

“Nincs olyan este vagy nap, amikor ne lenne valamilyen kulturális esemény a fővárosban, akár egy opera vagy könnyűzenei koncert, jazz, népzenei előadás, és ez nagyszerű” - magyarázta az amerikai diplomata.

“Azt gondolom, hogy Magyarország sokkal nagyobb munkát fektethetne saját erősségeinek hangsúlyozására, hirdetésére.

Éppen ezért amikor magyar politikusokkal, miniszterekkel vagy éppen a kormányfővel találkozom, mindig el is mondom, hogy rengeteg tehetséges ember él itt, és ezt nem népszerűsítik eléggé Észak-Amerikában, ahol pedig nagy igény és érdeklődés lenne a művészetük bemutatására” - mondta David B. Cornstein annak apropóján, hogy kedden a nagyköveti rezidencián adták át négy magyar művésznek az amerikai John F. Kennedy Központ Művészeti Arany Medál kitüntetését.

Az elsimerést Marton Éva operaénekes, Fischer Iván és Fischer Ádám karmester, illetve Kurtág György zeneszerzőnek adta át a központ művészeti nemzetközi bizottságának elnöke, Deborah F. Rutter.

“Aki hozzánk hasonlóan ellátogat a Liszt Akadémiára, a Bartók villába, hallja a zenéjüket, ismeri a munkásságukat lenyűgözve érezheti magát. A jelenlétük - bárhova megyünk a városban - nagyon érezhető” - mondta a testület elnöke, aki a bizottság tagjaival Budapesten és Bécsben tartja ebben a hónapban nemzetközi bizottság éves konferenciáját.

A John F. Kennedy Center 2005 óta ítéli oda művészeti Arany Medálját olyan embereknek, akik kiemelkedő pályafutásukkal étrehozták, inspirálták, támogattát, és sikerre vitték a világ legfontosabb műalkotásait illetve művészeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×