eur:
380.27
usd:
352.45
bux:
58447.63
2023. december 6. szerda Miklós

Lehet-e kételkedni saját véleményünkben?

Csütörtök este mutatták be az Átriumban Reginald Rose mára klasszikusnak számító darabját, a 12 dühös embert.

„Arról szól a színdarab, hogy lehet-e kételkedni, lehet-e a véleményünkben akár nap mint nap vagy percről percre kételkedni” – mondta az InfoRádiónak az egyik esküdtet játszó Gyabronka József. A színművész elárulta: az ő karaktere a legjózanabb, legpontosabb, a leginkább a tényekre támaszkodó személy a történetben. Hozzátette: nem jóság, ami jellemzi, inkább csak igazságkeresés.

Az esküdteknek képviselni kell a társadalmat, keresztmetszetét nyújtják annak – mondta Gyabronka József. Feltehetően attól függ az ügyész vagy ügyvéd ereje, hogy milyen esküdtszék áll fel – vélekedett.

„Valószínűleg a nézők véleménye úgy változik, ahogy a szerző szeretné, hogy változzon. A jó drámaírók úgy írják meg a szerepeket, hogy mindig annak adunk igazat, aki éppen beszél” – fogalmazott a színművész.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Sajátos hasonlattal élt a német konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU kisebbik pártjának vezetője, amikor a jövőbeni kancellárjelölt általa fontosnak tartott tulajdonságairól kérdezték. A CSU elnök, egyben bajor miniszterelnök Markus Söder szerint az lenne alkalmas Olaf Scholz kancellár leváltására, aki kész és képes az utolsó, mindent eldöntő tizenegyes értékesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.07. csütörtök, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Repedezik Ukrajna támogatása, még több területet olvaszthat magába Oroszország - Híreink az ukrán frontról szerdán

Repedezik Ukrajna támogatása, még több területet olvaszthat magába Oroszország - Híreink az ukrán frontról szerdán

Továbbra is heves harcok dúlnak Avgyijivkánál és a város térségében, az oroszok vélhetően egy újabb támadási hullámot készítenek elő. Ukrajna nyugati szövetségesei újabb fegyverszállítmányokat ígértek a megtámadott országnak, de csak jövőre, illetve 2025-re. A Zelenszkij-kormány korrupciós vizsgálatot indított a korábbi védelmi miniszter fegyverbeszerzései kapcsán. Hadizsákmánnyá tettek egy amerikai M2 Bradley lövészpáncélost az oroszok. Oroszország saját felségvizének nyilvánítaná az Azovi-tengert. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×